Wagenweggebied: 96 sociale huurwoningen erbij

  Nieuws
Wethouder Thijs Kroese (links) en Stefan van Schaik van Wooncompagnie schudden elkaar de hand. (Foto: aangeleverd)
Wethouder Thijs Kroese (links) en Stefan van Schaik van Wooncompagnie schudden elkaar de hand. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

PURMEREND - In het Wagenweggebied worden 96 sociale huurwoningen gebouwd. Dat maakten wethouder Thijs Kroese en directeur-bestuurder Stefan van Schaik van Wooncompagnie bekend.
In het project aan de Wagenweg 6 worden in ieder geval 26 sociale huurwoningen gerealiseerd en een aantal huurappartementen in de vrije sector met bijbehorende parkeergelegenheid. De exacte aantallen en invulling van de vrije sector huurappartementen worden binnenkort bekendgemaakt. Daarnaast heeft Wooncompagnie de intentie om ongeveer 70 appartementen te bouwen op de locatie Dopsloot aan de Lambertus Huisengastraat. In totaal betekent dit 96 sociale huurwoningen erbij in het Wagenweggebied.

Handen ineen

De versnelling van dit project werd mede mogelijk doordat de gemeente de realisatie van de tijdelijke woningen aan de Vurige Staart (achter KFC) overneemt van Wooncompagnie. Zo kan de woningcorporatie zich richten op hun voornaamste activiteit: het bouwen van permanente sociale huurwoningen, daar waar de druk het hoogst is. Nu de gemeente de tijdelijke woningen op deze locatie overneemt, is het bestuur voornemens om hier 60 tijdelijke woningen te bouwen. In eerste instantie zouden dat er 40 zijn. In een apart raadsvoorstel wordt binnenkort goedkeuring gevraagd voor financiering van de tijdelijke woningen.
Versnellen

De eerste tijdelijke woningen in de stad kunnen naar verwachting nog voor de zomer worden opgeleverd. Wethouder Thijs Kroese: "Versnellen betekent keuzes maken en slim omgaan met mogelijkheden, tijd en geld. Samen kijken hoe we elkaar kunnen versterken. Wij zijn blij dat we met Wooncompagnie op deze manier op korte termijn extra permanente sociale huurwoningen kunnen toevoegen".
Meer dan gepland

Stefan van Schaik, bestuurder van Wooncompagnie, vertelt: "De gemeente heeft ons gevraagd om meer sociale huurwoningen te realiseren dan oorspronkelijk gepland. Ook wij zien de enorme druk op de woningmarkt en we zijn blij dat het ons op deze manier samen lukt".

Meer berichten