Startsein bouw duurzame woningen Klein Where

  Nieuws
Wethouder Thijs Kroese, Peter Heuvelink, directeur AM Noordwest en Jan van der Linden, directeur van Linden Groep, geven samen symbolisch het startsein voor de bouw door het leggen van de vloer op de begane grond van een van de woningen. (Foto: Han Giskes)
Wethouder Thijs Kroese, Peter Heuvelink, directeur AM Noordwest en Jan van der Linden, directeur van Linden Groep, geven samen symbolisch het startsein voor de bouw door het leggen van de vloer op de begane grond van een van de woningen. (Foto: Han Giskes) (rodi.nl)

PURMEREND - In aanwezigheid van wethouder Thijs Kroese vierde ontwikkelcombinatie KWO (Klein Where Ontwikkeling) de start bouw van de tweede fase woningen op het voormalige bedrijventerrein De Where. In totaal realiseert de ontwikkelcombinatie in deze fase 48 woningen. Bijna alle woningen zijn verkocht. KWO is een samenwerkingsverband van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Linden Groep.


In januari van dit jaar was het officiële startsein van de woonwijk Klein Where. Dit eerste deel bestaat uit 58 woningen, onderverdeeld in vijf woningtypen. Toenmalig wethouder Hans Krieger, Peter Heuvelink van AM Noordwest en Jan van der Linden van Linden Groep joegen destijds de spreekwoordelijke eerste paal in de grond.

Toplocatie


De start van de tweede fase was opnieuw een feestelijke bijeenkomst voor toekomstige bewoners en andere betrokkenen op de bouwlocatie. Wethouder Thijs Kroese: “Dat vrijwel alle woningen al verkocht zijn, betekent dat al veel mensen hier een echt nieuw thuis hebben gevonden. En terecht, want de woningen zijn prachtig en gelegen op een toplocatie. Alle bewoners hebben straks een woning en een wijk waar ze trots op kunnen zijn.”
Peter Heuvelink van AM inhakend: “Met de komst van Klein Where speelt ontwikkelcombinatie KWO in op het grote tekort aan woningen in Purmerend. Deze locatie nabij het centrum, aan het water en het groene Leeghwaterpark, biedt voor een brede doelgroep een nieuw en fijn thuis binnen hun vertrouwde woonomgeving.”

Duurzaamheid


Klein Where ligt op de kruising van de Where en de Purmerringvaart. De nieuwe buurt biedt veel woonkwaliteit door de fraaie ligging aan het water en in het groen en ligt vlakbij de binnenstad van Purmerend. Er is veel aandacht voor duurzaamheid in Klein Where. De nieuwbouwwoningen krijgen stadsverwarming. Daarnaast wordt het regenwater zoveel mogelijk in het gebied opgeslagen en is met het Hoogheemraadschap een groenplan gemaakt.

Dorpse setting


Fase twee omvat rijwoningen, twee-onder-één-kap-woningen, dijkwoningen en een vrijstaande woning. Het ontwerp komt van Mulleners & Mulleners Architecten. De prijzen van de woningen zijn vanaf € 297.500 tot € 625.000 vrij op naam. Er komen in totaal circa 125 woningen in een dorpse setting. De realisatie is in handen van BAM Wonen.
Voor meer informatie kijk op http://www.kleinwhere.nl

Meer berichten