Kerkdienst in teken van Disney

  Nieuws

PURMEREND - Zondag 11 november wordt in de kerk van het Apostolisch Genootschap de eerste Disney-dienst van Nederland gevierd. Aanvang 10.30 uur in het gebouw aan de Zonnelaan 2. Iedereen is welkom.
Het wordt een feest van herkenning voor Disney-fans. Het thema van de dienst is 'Geloof in jezelf'. Walt Disney is hier een bijzonder voorbeeld in. Zijn verhaal zal onderdeel zijn van deze dienst. Voorganger deze ochtend is Steven Geldof. Geldof is filmmaker en bekend van o.a. zijn eigen youtube kanaal 'Inspirerende Hutspot'.
“Disney laat mij zien, dat jezelf gaat over hoe jij met jouw leven om gaat. Disney films zijn onderdeel geweest van mijn opvoeding, ze zitten vol wijsheden waar we in het Apostolisch Genootschap wekelijks over hebben. Daarom is de combi Disney en dienst voor mij logisch!", aldus Geldof.

Disney liedjes

Via een oproep op facebook is een gelegenheidskoor gevormd, dat Disney liedjes gaat zingen. Daarnaast is er een duet en een groep meiden van zangdocent Lea van der Pol die meerdere nummers zingen. Ze brengen bekende nummers ten gehore waaronder 'You got a friend in me', 'The Circle of life' en 'De kleuren van de wind'. Nederlands en Engels gaan hand in hand.
40 Jaar Mickey

Dit jaar bestaat Mickey Mouse 40 jaar, voor Walt Disney altijd een icoon en niet voor niets, de creatie van Mickey is het omslagpunt in zijn leven geweest Daarom is het een mooie gelegenheid dit jaar Walt Disney te eren met een eredienst.

Zingeving

Apostolisch Genootschap staat open voor iedereen die bewust met zingeving bezig wil zijn. Apostolischen geloven in de kracht van de ontmoeting. Apostolischen geloven dat al het leven voortkomt uit één oorsprong. Mensen zijn dus gelijkwaardig en in de kern met elkaar verbonden. Dat geeft mensen de verantwoordelijkheid zorgvuldig om te gaan met elkaar en de wereld. De organisatie telt in Nederland ongeveer 15.000 leden verspreid over 69 gemeenschappen.
Zie ook www.apgen.nl.

Meer berichten