Wethouder bezoekt briljanten Tinus en Ank

  Nieuws
Het echtpaar op de bank met loco-burgemeester Mario Hegger. (Foto: aangeleverd)
Het echtpaar op de bank met loco-burgemeester Mario Hegger. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

PURMEREND - Loco-burgemeester Mario Hegger bracht een felicitatiebezoek aan Tinus en Ank Mulder-Luijten. Daar was alle reden toe, want het echtpaar was die dag 65 jaar getrouwd.

Tinus (86) is geboren in Westerbork, de wieg van Ank (86) stond in Amsterdam. In juli 1953 werkte Ank als serveerster in restaurant Heck op het Rembrandtsplein in Amsterdam. Tinus was in opleiding bij de marine in Kattenburg. Ze leerden elkaar kennen toen Tinus bij Heck wat ging drinken. In november van dat jaar besloten ze te trouwen en in te wonen bij de moeder van Ank. Later kregen ze hun eigen woning in Amsterdam.

Ze kregen drie kinderen, twee jongens en een meisje. Later werden ze opa en oma van zes kleinkinderen en inmiddels zijn ze ook overgrootouders van vijf achterkleinkinderen. In 1970 verhuisden ze naar Purmerend. Hier wonen ze met veel plezier en bovendien prettig, tegenover het winkelcentrum waar ze dagelijks hun boodschappen doen.

Tinus heeft gewerkt als chemisch operator bij het laboratorium van Shell in Amsterdam. Dit heeft hij tot zijn pensioen gedaan. Beiden zijn nog steeds heel actief. Zo gaat Tinus twee keer in de week sporten en een keer in de week bowlen. Ook Ank vermaakt zich prima. Ze houdt erg van lezen. Vroeger maakte ze ook veel kaarten. Ook wandelen en fietsen deden ze voorheen graag samen. Nu gaan ze nog regelmatig met uitjes georganiseerd door Shell of de bowlingclub mee. Het jubileum is gevierd met een brunch voor het hele gezin.

Meer berichten