Puzzeldientje geeft spullen een tweede leven - Vooral spellen, puzzels en knuffels voor een habbekrats

  Nieuws
Gerdien van Delden (tweede van links) kijkt tevreden toe hoe Thijs Kroese en Mario Hegger de winkel openen. (Foto: RM/Michael Brouwers)
Gerdien van Delden (tweede van links) kijkt tevreden toe hoe Thijs Kroese en Mario Hegger de winkel openen. (Foto: RM/Michael Brouwers) (rodi.nl)

PURMEREND - In het voormalige pand van Spurd, aan de Purmersteenweg 13D, is Gerdien van Delden vorige week haar winkel Puzzeldientje begonnen. Het waren de wethouders Thijs Kroese en Mario Hegger die het officiële gedeelte voor hun rekening namen.
De eerste dagen waren meteen een groot succes. Bij Puzzeldientje verkoopt Gerdien door haar opgekochte spullen tegen uiterst vriendelijke prijzen. Niet gek zo vlak voor de dure decembermaand. Puzzels voor kinderen en volwassenen, speelgoed, spelletjes in allerlei variaties, knuffels, luiertaarten, baby- en kinderkleding; je kunt het zo gek niet bedenken of Gerdien heeft het liggen.

Doelstelling

De doelstelling van Van Delden is meerledig. "Ik vind het mooi om spullen een tweede leven te geven. Niet alleen doordat ik dan voor een vriendelijke prijs kan verkopen, bijvoorbeeld aan mensen die het niet zo breed hebben, maar ook om goederen zo lang mogelijk van de steeds maar groeiende afvalberg af te houden. Dat is goed voor het milieu", aldus de bekende Purmerendse. In haar vrije tijd is Gerdien al vele jaren instructrice bij Gymnet.
Sociaal

Er is echter meer waarom de sociaal en maatschappelijk bewogen Van Delden haar Puzzeldientje is begonnen. "Het sociale aspect van het winkeltje vind ik minstens zo belangrijk. De gezelligheid zoeken met en bij elkaar, het gezamenlijk lekker aan de grote tafel, met veel stoelen eromheen, puzzelen en klessebessen. En een kopje koffie of thee erbij. Het kan allemaal en verhoogt de gezelligheid en het sociale gevoel. Dat het effect heeft is de eerste dagen wel gebleken. Ik krijg zulke leuke reacties!", klinkt het enthousiast uit haar mond.
De openingstijden van Puzzeldientje zijn: maandag en donderdag van 12.00 tot 15.00 uur, dinsdag van 09.00 tot 15.00 uur, woensdag van 12.00 tot 15.00 uur, vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.
Loop gerust eens binnen. Weet wel dat pinnen niet mogelijk is.

Meer berichten