Snert-herfstwandeling inBeemster en Beetskoog

  Nieuws

REGIO - Op zondagmiddag 18 november 2018 organiseert eetcafé Les Deux Ponts in Oudendijk een Snert-herfstwandeling. De start van de circa tweeënhalf uur (8,4 kilometer) durende wandeling is 13.30 uur bij het établissement aan de Slimdijk 2.
Struinend door het weiland en genieten van de natuur laat de gids de mooiste plekjes van de veenpolder Beetskoog en Werelderfgoed Beemster zien, dé plaatsen om de eerste wintergasten te kijken.
Gelopen wordt over het nieuwe weilandpad van Oudendijk naar Beets, met een trekpontje over de Waterling. Onderweg treffen de deelnemers wellicht genoeg wintergasten waaronder smienten, wintertalingen, goudplevieren, kramsvogels, kieviten en honderden kolganzen die in de Beetskoog overwinteren.

Door Beets

Vervolgens gaat de tocht door het dorpje Beets en langs het oudste stukje land van de polder Beemster, de veenpolder Kruisoord. Dit was vroeger een schiereiland in het Beemstermeer terug naar Oudendiijk.
Na afloop soep

Een goedbedoelde tip: neem een kijker mee en trek warme winddichte kleding en stevige wandelschoenen aan. Na afloop van deze wandeling heeft u vast trek in een heerlijke grote kop erwtensoep met roggebrood en katenspek die in het eetcafé klaar staat.
De deelnamekosten bedragen € 3,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar € 2,00. Met erwtensoep € 8,50 en kinderen € 7.-. Reserveren is gewenst. Voor meer iformatie bel naar Les Deux Ponts, tel. 0229 54 12 75 of surf naar www.lesdeuxponts.nl Het is ook mogelijk om te bellen met natuurgids Theo Neefjes. Zijn nummer is 0229 55 31 83.

Meer berichten