Creatieve beeldbewerking bij Wherelant - Drie avonden durende cursus start op 19 november

  Nieuws
Een ingekleurde geretoucheerde foto. Deelnemers leren dit onder andere toe te passen. (Foto: aangeleverd)
Een ingekleurde geretoucheerde foto. Deelnemers leren dit onder andere toe te passen. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

PURMEREND - Maandagavond 19 november start de korte cursus ‘Creatieve beeldbewerking’ bij Cultuurhuis Wherelant. Deze bestaat uit 3 lessen die om de week gegeven worden zodat er voldoende tijd is voor de huiswerkopdrachten.
De cursus is geschikt voor iedereen die op een goede en creatieve manier foto’s en tekeningen digitaal leren bewerken tot een eigen kunstwerkje of fotocollage. Voor deelname is een algemene computervaardigheid voldoende. Aan de hand van eigen foto’s, tekeningen of plaatjes leer je met behulp van Photoshop Elements correcties toe te passen voor helderheid, contrast en kleur én leer je retoucheren. Verder maak je beeldmontages met behulp van selecties, werk je met lagen en leer je filters te gebruiken. Je eigen creativiteit is in deze cursus misschien nog wel belangrijker dan de techniek.

Creativiteit en techniek

In de eerste lessen gaan we aan de hand van voorbeelden je eigen 'moodboard' bepalen om er achter te komen waar jouw gedachten naar uitgaan. Wil je een oude foto retoucheren en/of inkleuren of wil je je eigen digitale fotocollage maken, waarin alle technieken samenkomen of misschien heb je iets heel anders in gedachten, kortom er zijn veel mogelijkheden om tot een mooi en creatief resultaat te komen.
Meer informatie

De cursus creatieve beeldbewerking start op 19 november van 19.30 tot 22.00 uur en wordt gegeven door Rob de Heer, de kosten bedragen € 65,-. Een eigen laptop of tablet met PH elements (en eventueel een digitale camera) is een vereiste voor deze cursus.
Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.wherelant.nl of neem telefonisch contact op via nummer (0299) 434 777. Cultuurhuis Wherelant is gevestigd aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.

Meer berichten