Brug tussen studenten en bedrijven - Viertal Horizon College krijgt kans om buddyconcept te ontwikkelen

  Nieuws
Het winnende team, bestaande uit v.l.n.r. Jochem Boon, Cor Francis, Sven Post en Ruben Vriesman, presenteerde het concept van het buddybedrijf, de brug tussen studenten en bedrijven. (Foto: Han Giskes)
Het winnende team, bestaande uit v.l.n.r. Jochem Boon, Cor Francis, Sven Post en Ruben Vriesman, presenteerde het concept van het buddybedrijf, de brug tussen studenten en bedrijven. (Foto: Han Giskes) (rodi.nl)

door John Bontje
PURMEREND - Jochem Boon, Sven Post (beiden 21), Cor Francis en Ruben Vriesman (allebei 19). Het jonge viertal, allen van het Horizon College in Hoorn, manifesteerde zich op een zelfverzekerde maar bovenal sympathieke manier op de door PurmerValley georganiseerde borrel in de intieme bar van het digitale development bureau RB2 aan de Wilhelminalaan.
De vier vormden gezamenlijk het team Red Sox, een van de deelnemende formaties aan de eerste PumerValley Hackathon, in oktober jongstleden. Ze kwamen, zagen en overwonnen met hun concept Buddybedrijf, de brug tussen studenten en bedrijven. Een communicatieplatform, inclusief chatomgeving, profielen en buddies. Oftewel kennis, kansen en carrières in één oogopslag.


Win-win situatie

Jochem, Sven, Cor en Ruben presenteerden aan de hand een power point de begincontouren van hun concept, maar hielden ten aanzien van de uitvoering de kaarten tegen de borst. Naast het feit dat ze door de winst ieder een bedrag van € 250,- kregen, alsmede een rondleiding bij Microsoft in de kop van Noord-Holland, worden ze in staat gesteld om het winnende concept onder de paraplu van het Purmerendse ICT-dienstverleningsbedrijf ITSD verder te ontwikkelen. Derhalve een dikke win-win situatie.
Kloof overbruggen

De kloof overbruggen tussen bedrijfsleven en onderwijs. Dat was de doelstelling van de door PurmerValley geïnitieerde Hackathon. Het Westfriese kwartet begreep dit als geen ander. Laagdrempelige communicatie, kennisdeling, projecten uitvoeren en connecties opbouwen; het zit allemaal opgesloten in het concept van de mannen van Red Sox.
Leuker dan school

Op vragen als hoeveel geld hebben jullie nodig? en in hoeveel tijd denken jullie het concept startklaar te hebben?, moesten de vier het antwoord vooralsnog schuldig blijven. Met de vraag hoe ze de Hackathon hebben ervaren, wisten ze wel raad. "Geweldig en heel interessant", verwoordde Jochem de mening van de vier. En met de uitspraak "we vonden het vooral veel leuker dan school", kreeg hij de lachers op zijn hand.

Meer berichten