Winters Purmerend wordt groots spektakel - IJsbaan, kerstmarkt, Bourgondisch Purmerend en nog veel meer<

  Nieuws
Voorbeeld van een ijsbaan die De IJsmeesters eerder heeft aangelegd in de binnenstad van Almelo. (Foto: aangeleverd)
Voorbeeld van een ijsbaan die De IJsmeesters eerder heeft aangelegd in de binnenstad van Almelo. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

PURMEREND - Weliswaar arriveert zondag 15 november de Sint en zijn gevolg in de stad, maar daarna zullen alle ogen gericht zijn op Winters Purmerend, de paraplu waaronder van 8 december tot en met 6 januari tal van aansprekende feestelijke evenementen in het centrum van de stad plaatsvinden.

Voordat Winters Purmerend wordt opgebouwd is al wel duidelijk dat hier nog nooit een regio- en wellicht provinciaal overstijgend evenement is georganiseerd. Winters Purmerend wordt groots, bijzonder, van en voor iedereen, kortom dé uitsmijter van 2018.
Met 'Turn on the Lights' en een wijnroute op 8 december als startactiviteiten en als slot op 6 januari 'Purmerend wenst elkaar...'op de Koemarkt, waarbij alle inwoners zijn uitgenodigd om elkaar een gelukkig en gezond 2019 te wensen. Met diverse artiesten op het podium.
Er is echter veel meer. Wat te denken van de openlucht kunstijsbaan op de Koemarkt, die het centrale middelpunt van Winters Purmerend wordt. Het betekent elke dag schaatsen, variërend van discoschaatsen, schoolschaatsen, curling tot demonstraties en trainingen van kunstrijden, lange baan rijden en shorttrack.

Hoofdsponsor


Rabobank Waterland en Omstreken is de hoofdsponsor van de ijsbaan die door De IJsmeesters uit Zwolle wordt aangelegd. Het bedrijf heeft in andere steden als Almelo en Groningen de afgelopen jaren soortgelijke banen opgebouwd. En met succes! Rabobank introduceert tevens een spaaractie voor gratis toegangskaarten voor de ijsbaan. En de bank gaat Rabo Schoolschaatsen organiseren. Dat impliceert dat vele duizenden schoolkinderen de ijzers onder kunnen binden.

Kerstmarkt


Dan de kerstmarkt, van 14 tot en met 16 december. Volgens de organisatie wordt het by far de gezelligste kerstmarkt boven het Noordzeekanaal. Drie dagen lang struinen langs alle gezellige chalets en mooi versierde verkooppunten. Hier vindt en beleeft u alles dat het kerstgevoel compleet maakt.

Bourgondisch


Bourgondisch Purmerend, van 21 tot en met 23 december, belooft een snoepwinkel te worden voor de culinaire liefhebber. Vele restaurants, cateraars en delicatessenwinkels uit de omtrek zullen hun lekkerste producten aan de man te brengen. Drie volle dagen genieten van de lekkerste happen, gerechten en prachtige winterse bieren.
Tussen de bedrijven door zijn er de traditionele Herdertjestocht, Santa Run, muzikale winteravond (21 december), veel kerstmuziek van de verschillende koren en gezelschappen en is de organisatie van het voormalige Kerst in het Park opgenomen in de programmering van Winters Purmerend.

Nieuwjaarswens


Als klap op de vuurpijl wensen Purmerenders elkaar op 6 januari op een ongetwijfeld bomvolle Koemarkt gelukkig nieuwjaar. Met optredens van verschillende artiesten. Vorig jaar was Ruth Jacott een van de optredende zangeressen.
Me dunkt dat Winters Purmerend nu al staat als een huis! Purmerenders en inwoners van de grote regio kunnen voor een gezellige kerst- en nieuwjaarssfeer vanaf nu dichtbij huis blijven, want van 8 december tot en met 6 januari gebeurt het in het centrum van deze stad.
John Bontje

Meer berichten