Kees trotse hoofdpersoon op mozaïek - Beeld opgebouwd uit fotootjes van bewoners 40-jarige Prinsenstichting <

  Nieuws
Kees Laan en directeur Ineke Huibregtsen voor het zojuist onthulde moza&iuml;ek. (Foto: Rodi Media/JB)
Kees Laan en directeur Ineke Huibregtsen voor het zojuist onthulde moza&iuml;ek. (Foto: Rodi Media/JB) (rodi.nl)

PURMEREND - Idealiter had medebewoonster Nel van Engelen ook van de partij moeten zijn. Nu was Kees Laan het stralende middelpunt tijdens de officiële onthulling van het fotomozaïek in het dienstencentrum van Prinsenstichting. Het kunstwerk heeft de beeltenis van Nel en Kees en maakt het extra speciaal doordat het is opgebouwd uit kleine foto's van alle mensen die nu bij Prinsenstichting wonen. Prachtig en indrukwekkend tegelijk!
Nel van Engelen en Kees Laan zijn bewoners van het eerste uur. En dat was voor de initiatiefnemers van deze actie, die in het kader van het 40-jarig bestaan van Prinsenstichting op touw is gezet, de reden dat juist zij prominent in beeld moesten komen. Fotografen Ina Bosma, Sandra Veenker en Dannie Struijf, allen werkzaam bij Prinsenstichting, hebben de afgelopen maanden in hun vrije tijd volop gewerkt aan het fotoproject.

Prominente plek

Samen met directeur Ineke Huibregtsen had Kees Laan de eer om het doek van het mozaïek af te trekken. Ineens stond hij oog-in-oog met zijn eigen beeltenis. Logisch, dat hij glom van pure trots. En reken maar dat hij voor eens en altijd wordt herkend, want niet voor niets hangt het werk prominent op een voor iedereen zichtbare plek.
Première film

Aanstaande zondag staat het jarige Prinsenstichting opnieuw een hoogtepunt te wachten. In bioscoop VUE Purmerend vindt vanaf 11.00 uur de première plaats van de film 'Welkom bij Prinsenstichting'. "De productie is in nauwe samenwerking met Cultuurhuis Wherelant tot stand gekomen", vertelt Sandra van Houten-Tijsen, de grote motor achter de film. "Zelfs directeur Ineke Huibregtsen heeft als dame van de visagie een rol in de film".
Op zeven locaties zijn zoveel mogelijk cliënten betrokken om in vier workshops meer te leren over acteren. De ideeën uit deze workshops vormden de uitgangspunten voor de film; van integratie in de wijk tot ouderparticipatie en van gastvrijheid tot de liefde. Vervolgens werden er draaidagen ingepland. Als echte filmsterren kregen alle acteurs toepasselijke kostuums en visagie. Daarna werd alles in beeld gebracht door een professionele filmploeg.
Boek

Bewoners en medewerkers van Prinsenstichting krijgen als jubileumgeschenk het boek met de titel 'Mensen blij maken is mijn werk', naar een quote van bewoner Christiaan Franken. Het boek is gevuld met foto's van de workshops en de filmdagen. Verder staan er allerlei optekeningen in van bewoners aan wie gevraagd is hun verhaal te vertellen. Wat is hun beleving, wat zijn hun dromen en welke rol spelen ze in de maatschappij?
Het boek bevat een aantal gedichten. Communicatiemedewerker Joyce Verouden: "De bewoners uiten zich op hun eigen manier door middel van eenvoudige beeldtaal, gebaren of lichaamsbewegingen. Samen zijn gedichten geschreven, herschreven en voorgelezen. Met dit proces is een parelketting van gedichten geregen".
John Bontje

Meer berichten
 

Fotoseries