American Football landt in Purmerend - Purmerend Barbarians trainen bij Purmersteijn en spelen toernooien
  Nieuws

Full Contact American Football is een van de vormen die bij de club wordt gespeeld. (Foto: aangeleverd)
Full Contact American Football is een van de vormen die bij de club wordt gespeeld. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

PURMEREND – Purmerend Barbarians is de naam van de vereniging die in 2016 is ontstaan vanuit een groep American Football-spelers van vroegere verenigingen van elders. Zij wilden graag in deze omgeving weer een team vormen.


“Deze groep is op een zeker moment bij elkaar gekomen en van daaruit is uiteindelijk een vereniging tot stand gekomen”, aldus secretaris Ruud Knol. “In het begin zijn we gestart met trainen op openbare sportvelden en in parken. Echter in de wintermaanden toen de zon minder aan de hemel stond, mochten we voor onze trainingen uitwijken naar een trainingsveld bij Purmersteijn. Sindsdien is het complex van Purmersteijn onze thuishaven voor de trainingen”.

Twee vormen


De Barbarians beoefenen twee vormen van American Football, namelijk het zogeheten Full contact American Football zoals je dat ook ziet in de National Football League. Daarnaast Flagfootball, de Non Contact vorm van American Football. Op dit moment bestaat de vereniging uit ongeveer 24 leden. Velen zijn in beide vormen van het American football actief.

Competitie


Knol: “In de Full contact variant hebben wij afgelopen seizoen in samenwerking met de Amersfoort Untouchables een team geleverd in de Nederlandse competitie. Voor komend seizoen zijn we druk op zoek naar een nieuwe samenwerking met een andere vereniging”.
In het Flagfootball draaien de Barbarians inmiddels voor het derde seizoen mee met twee seniorenteams in de Nederlandse competitie. “Tot op heden gaat dat niet geheel onverdienstelijk want in zowel in 2016-2017 als het afgelopen seizoen plaatste zich een Barbarians team voor de landelijke finale. Beide seizoenen eindigden we op de tweede plaats”.

Toernooien


Daarnaast spelen de senioren regelmatig op diverse grote (internationale) toernooien. Dit jaar was dat bijvoorbeeld in Schotland, Duitsland en een groot internationaal toernooi in eigen land. Ook is de vereniging actief op enkele scholen waar leden clinics en/of lessen geven.
Het plan is om na de winterstop te starten met een promotie campagne voor het Flagfootball, met de hoop om jeugd aan te trekken voor onze vereniging.
Voor meer informatie kan men bellen met Ruud Knol. Zijn telefoonnummer is 06 42 67 76 86.

Meer berichten