Op naar Paralympics 2024 in Parijs - Foundation rolstoeltennisser Melvin Smid officieel gestart

  Nieuws
De rolstoeltennisser met het bestuur van de foundation. (Foto: Rodi Media/MB)
De rolstoeltennisser met het bestuur van de foundation. (Foto: Rodi Media/MB) (rodi.nl)

PURMEREND - De Melvin Smid Wheelchair Tennis Foundation is officieel een feit. Deze week werd in sportcentrum Neckslag, thuishaven van TV Neckslag, de officiële akte ondertekend. In het bijzijn van de notaris zette het bestuur, bestaande uit Erik Terpstra, Hendrik Koppe en Sandra Smalhout, de handtekeningen.


Dat betekent dat rolstoeltennisser Melvin Smid zich nu voor 100% kan focussen op zijn einddoel, namelijk deelnemen aan de Paralympics van 2024 in Parijs. "Nu er een stevig bestuur zit, kan ik me helemaal richten op trainen, trainen en nog eens trainen. Daarnaast kijken aan welke toernooien ik kan deelnemen en ook aan het geven van clinics", aldus Smid, die vanuit Spurd al de vraag heeft gekregen om clinics te gaan geven op twee basisscholen en een middelbare school.

Aanleg voor tennis


De Purmerendse rolstoeltennisser ventileerde in september zijn plannen om alles op alles te zetten er in 2024 in Parijs bij te zijn. Smid is op relatief late leeftijd met tennis begonnen, maar al snel ontdekte trainer Joost Franke dat er meer in zat. "Ik zal tijdens de clinics ook duidelijk maken dat tennis niet leeftijd gebonden is. Er zijn ook mensen die gewoon aanleg hebben en deze kunnen omzetten naar een droom", aldus Smid.

Sterk bestuur


De sporter is er trots op dat de Melvin Smid Wheelchair Tennis Foundation over een dergelijk sterk en onafhankelijk opererend bestuur beschikt. "Hendrik is natuurlijk een wereldberoemde judoka, die menige prijs in de wacht heeft gesleept. Erik Terpstra kent iedereen van de Sportraad en zijn voorzitterschap van BEP. En Sandra Smalthout is vanuit het sociale vlak toegetreden tot het bestuur".
Afgelopen donderdag is de crowdfunding actie officieel online begonnen.

Meer berichten