Hulp bij een lager energieverbruik

  Nieuws

PURMEREND - Iedereen gaat volgend jaar fors meer betalen voor hun energieverbruik. Toch hoeft een lagere energierekening niet veel te kosten. Stichting Opgewekt in Purmerend helpt huishoudens op weg met haar maandelijkse energiebesparing bijeenkomsten. De eerstvolgende bijeenkomst is donderdag 6 december in Wijkplein Where, Triton 73.
Opgewekt in Purmerend organiseert elke eerste donderdag van de maand een energiebesparingbijeenkomst in Wijkplein Where. Ze zijn bedoeld voor iedereen die stoeit met het energieverbruik en vragen hebben over de energierekening. Tijdens de bijeenkomsten wordt er besparingsadvies gegeven en aandacht besteed aan de bewustwording en kennis over energie in en rondom het huis. De bijeenkomsten worden begeleid door vrijwilligers die een erkende besparingstraining hebben gevolgd.

Meer betalen in 2019

Uit berekening van Vereniging Eigen Huis gaan huishoudens ruim 150 euro meer betalen. Dit komt met name door de stijgende energieprijzen en de verhoogde energiebelasting. Uitgaande van het klimaatakkoord zal dit de komende jaren stijgen. Vooral inwoners met een laag inkomen zullen hier veel van merken. Met de energiebesparing bijeenkomsten wilt Opgewekt in Purmerend haar kennis en expertise inzetten om ervoor te zorgen dat iedereen er straks warm bij zit.
De bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. De toegang is gratis. Deelnemers moeten zich vooraf aanmelden. Dit kan door te mailen naar erik.treffers@opgewektinpurmerend.com. Zie ook: www.opgewektinpurmerend.com

Meer berichten