Presentatie over architect Jan Stuyt - Ber de Lange vertelt op 13 december in Waterlands Archief

  Nieuws
St. Liduinapension aan de Emmakade. (Foto: uit de collectie van Ber de Lange)
St. Liduinapension aan de Emmakade. (Foto: uit de collectie van Ber de Lange) (rodi.nl)

PURMEREND - Op donderdagmiddag 13 december verzorgt Ber de Lange een presentatie over de bekende architect Jan Stuyt in het Waterlands Archief in Purmerend. De presentatie begint om 14.30 uur, de inloop is vanaf 14.00 uur. De toegang is gratis.


Jan Stuyt werd 150 jaar geleden in Purmerend geboren. Hij is uitgegroeid tot een landelijk bekende architect en heeft een groot oeuvre achtergelaten. Om hem te eren heeft Purmerend van 2018 een Stuytjaar gemaakt. Zo heeft het Gilde een boekje over hem uitgegeven, zijn stadswandelingen georganiseerd en is een fraaie plaquette van Jan Stuyt op de gevel van het stadhuis onthult.

Veel ontworpen


Tijdens de presentatie besteedt Ber de Lange aandacht aan het leven van Jan Stuyt en aan de bouwwerken waaraan hij heeft gewerkt. Stuyt heeft namelijk vele kerken, ziekenhuizen, stadhuizen en een groot aantal woningen ontworpen, niet alleen in Purmerend (onder andere het St.Liduinapension) en Amsterdam (onder andere de St. Agneskerk), maar in heel Nederland (waaronder woonwijken in de Limburgse mijnstreek).
Ieder is van harte uitgenodigd om deze interessante presentatie bij te wonen. Wel is aanmelding nodig via een e-mail naar info@waterlandsarchief.nl. Geef daarbij aan met hoeveel personen u aanwezig zult zijn.

Meer berichten