Strindberg en Dal in De Verbeelding - Toneel en werkelijkheid raken verstrikt tot wrange klucht

  Nieuws
De hoofdrolspelers in Strindberg en Dal. (Foto: Casper Koster)
De hoofdrolspelers in Strindberg en Dal. (Foto: Casper Koster) (rodi.nl)

PURMEREND - Zaterdag 8 december staat De Gemeenschap met Strindberg en dal in Theater De Verbeelding. Voorafgaand aan de voorstelling verzorgt toonaangevend tekstschrijver Rob de Graaf om 19.45 uur een inleiding.
Na de succesvolle voorstelling ROMP, ook door hem geschreven en bekroond met de Theo d'Or voor de beste vrouwelijke dragende rol door Karina Holla, brengt De Gemeenschap nu de nieuwe voorstelling Strindberg en dal.
In deze voorstelling maken we kennis met de vooruitstrevende toneelgroep &Co. Onder de bezielende leiding van zijn doorknede regisseur werkt &Co aan Dal in de mist, een nog maar pas ontdekt stuk over liefde, afgunst en pijn van de Zweedse schrijver August Strindberg.

Donkere drama

Tijdens het repetitieproces van &Co aan het donkere drama over man-vrouwverhoudingen, gemankeerde liefde en manipulatie, lopen binnen het gezelschap de persoonlijke en professionele spanningen hoog op. Toneel en werkelijkheid raken verwikkeld en verstrikt en door alle botsingen krijgt deze Strindbergonderneming onbedoeld de trekjes van een wrange klucht.
Spel: Monique Kuijpers, Dic van Duin, Henke Tuinstra, Barnaby Luke Savage, Tessa Jonge Poerink. Tekst: Rob de Graaf. Regie: Roy Peters.
www.degemeenschap.nu
De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 14 euro (vriendenpas/CJP/65 12 euro), excl. 1 euro service fee. Kaartverkoop via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234. Volg De Verbeelding ook op Facebook en Instagram.

Lees ook

Meer berichten