"Streven om Beemster waarden te behouden" - Bart Tishauser nieuwe voorzitter Beemster Ondernemer

  Nieuws
Bart Tishauser ontving bloemen van zijn voorganger Martha Oortman Gerlings. (Foto: Han Giskes),
Bart Tishauser ontving bloemen van zijn voorganger Martha Oortman Gerlings. (Foto: Han Giskes), (rodi.nl)

door John Bontje
/PURMEREND - Bart Tishauser (58) is tijdens de laatste ledenvergadering van de Beemster Ondernemer gekozen tot nieuwe voorzitter. Hij volgt Martha Oortman Gerlings op, die de spreekwoordelijke hamer zes jaar stevig in handen heeft gehad. Tishauser heeft zin in de job en heeft zich voorgenomen in alles het algemeen belang te laten prevaleren. Niet onbelangrijk, zeker gezien de fusie die Purmerend en Beemster tot elkaar heeft veroordeeld.Bart Tishauser, eigenaar van Nobel Vermogensbeheer, staat bekend als een man van het overleg. De uitspraak 'als een olifant door de porseleinkast' is hem volkomen vreemd. Hij is ook zeker niet van plan om ten aanzien van de fusie, die een voldongen feit is, de hakken in het zand te zetten. "Het laat onverlet dat de fusie ook impact heeft op en voor onze ondernemers, maar het is belangrijk dat we de dialoog aangaan. We moeten proberen om in het hele proces de Beemster waarden zoveel mogelijk te behouden en te laten integreren. En ervoor zorgen dat het ondernemersklimaat dat de Beemster zo kenmerkt en zo speciaal maakt, op de agenda blijft en een plek krijgt", aldus de nieuwe voorzitter.
Op naar 100 leden

Beemster Ondernemer telt momenteel 83 leden. Het streven van Tishauser is om eind volgend jaar de 100 aan te tikken. "Ik ga eerst mijn ogen eens goed de kost geven, kijken wie nou lid is en wie niet. En, niet onbelangrijk, onszelf afvragen wie we nu eigenlijk vertegenwoordigen. Is dat 3 of 25 tot 50%? In de Beemster heerst een goed en gezond vestigingsklimaat. Er worden veel huizen gebouwd, dat wil zeggen dat ook veel jonge ondernemers zich hier hebben gevestigd, of zich nog gaan vestigen".
Goed verdiepen

Hij realiseert zich dat ondernemers hun klanten in de Beemster hebben, maar dat er ook genoeg zijn die hun klanten in de regio hebben, dus ook in Purmerend. "Dan is het kijken waar je als ondernemer je voordeel uit kan halen. Daar gaan we ons in de komende maanden eens goed in verdiepen. Zoals we dat ook doen met de industrieterreinen Bamestra en Insulinde. En de dorpskern in Beemster. Er is echt geen sprake van dat het grote Purmerend ineens Beemster opslokt".
Meepraten

Op een van zijn eerste dagen is de nieuwe preses van Beemster Ondernemer al gebeld door Marije Dekker, met Daniël Pardoen voorzitter van de Purmerendse Regio Ondernemers (PRO). "We hebben afgesproken om binnenkort eens met elkaar te gaan overleggen. Lijkt me een goede zaak. Maar dat geldt ook voor andere verenigingen. Wat we graag willen is meepraten en daarnaast onszelf goed positioneren".
Evenementen in de Beemster is ook een issue waar Tishauser zijn tanden in wil zetten. "We zullen eerst moeten kijken wat er allemaal georganiseerd wordt. Daarna onderzoeken of we als Beemster Ondernemer ons steentje bij kunnen dragen".
Bart Tishauser, die er sterk aan hecht om de zaken die al lopen en goed gaan vooral te continueren, weet zich omringt door een relatief jong bestuur. "Het zijn stuk voor stuk mensen die er nog niet zo heel lang bij zitten. Dat zie ik als een bijkomend voordeel".
Feestverlichting

Tijdens de vergadering van Beemster Ondernemer was er eveneens een hoofdrol weggelegd voor Martin de Graaf, eigenaar van Fitness De Kloek. Toen bleek dat er geen geld was voor de feestverlichting in de Beemster stak De Graaf spontaan zijn vinger op. Met andere woorden: hij is bereid om de kosten, in totaal € 1200,-, voor zijn rekening te nemen. Bart Tishauser laat weten dat hij alles in het werk wil stellen om voor de volgende jaren een structurele oplossing hiervoor te zoeken.

Meer berichten