Samenwerking MEE Amstel en Zaan en RSWP

  Nieuws
De samenwerking werd bekrachtigd met een handtekening van beide partijen. (Foto: aangeleverd)
De samenwerking werd bekrachtigd met een handtekening van beide partijen. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

REGIO - MEE Amstel en Zaan en Regionale Stichting WonenPlus (RSWP) gaan intensief met elkaar samenwerken. De twee partijen ondertekenden daartoe een overeenkomst.
Waar MEE Amstel en Zaan zijn kracht heeft in de formele zorg, is RSWP actief in de informele zorg in Zaanstreek/Waterland. Beide organisaties werken al jaren in hetzelfde werkgebied. Om te leren van elkaars expertise en elkaar eenvoudiger te vinden zijn hier nu afspraken over gemaakt.
“Ook onze opdrachtgevers, veelal dezelfde gemeenten, zijn voorstanders dat er meer verbindingen tussen organisaties worden gelegd. Door de steeds intensievere vragen van onze cliënten, is het fijn om MEE snel in te zetten, bijvoorbeeld in de vorm van cliëntondersteuning”, vertelt Miriam Uitterhoeve, directeur van RSWP. Len van Eeden, regiomanager bij MEE, aanvullend: “ook voor onze cliënten is het fijn als vroegtijdig vrijwilligerswerk in beeld komt. Zowel om vrijwilligerswerk te gaan doen als ondersteuning door een vrijwilliger. Hier heeft RSWP weer zijn kracht zitten.”

Kijken naar behoeften

De komende periode wordt gekeken waar behoefte aan is bij de medewerkers en de inwoners en daar zal per regio een plan voor gemaakt worden met als doel dat de samenwerking tussen informele en formele zorg optimaal is.
Ondersteuning

RSWP is een professionele vrijwilligersorganisatie die ondersteunt bij het zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Met hulp van vrijwilligers levert RSWP praktische diensten, persoonlijke ondersteuning, mantelzorgondersteuning en sociale activiteiten in Zaanstreek/Waterland en Alkmaar.

Meer berichten