85 Matches met een totale waarde van € 40.000,- - Beursvloer Waterlandse Uitdaging levert opnieuw verbindinge

  Nieuws
Angela en Maarten van cultureel centrum De Bolder in Monnickendam wisten een match te maken met vertegenwoordigsters van Van 't Hek uit Zuidoostbeemster. (Foto: Els Broers)
Angela en Maarten van cultureel centrum De Bolder in Monnickendam wisten een match te maken met vertegenwoordigsters van Van 't Hek uit Zuidoostbeemster. (Foto: Els Broers) (rodi.nl)

VOLENDAM - De Beursvloer van de Waterlandse Uitdaging, die in het stadion van FC Volendam werd gehouden, leverde maar liefst 85 matches op. De totale waarde van het uurtje ‘handelen’ tussen vragers en aanbieders bedroeg € 40.000,-. En dat in een uurtje tijd!
Aan de deelnemerskant waren 31 bedrijven aanwezig, het aantal van naar diensten vragende organisaties was 32. Het handelen gebeurde in vier hoeken, te weten Kennis & Kunde, Materialen & Middelen, Mensen voor Mensen en Klussen. In elke hoek stond een hoekman/vrouw, die als doel hadden om de vragende partijen voor te stellen aan de mogelijke aanbieders. Als ware het Beursplein 5 waren ze getooid in herkenbare blauw/gele jasjes.

Monique Smit
Na het welkomstwoord door Agnes Bak, manager van de Waterlandse Uitdaging, waarin ze het doel van de Beursvloer uiteenzette en uitleg gaf van de spelregels, nam zangeres/presentatrice Monique Smit kort het woord. Smit toonde zich bereid om geheel belangeloos de presentatie voor haar rekening te nemen. Dat deed ze tijdens de ‘vloer’ door middel van het geven van tussenstanden en de eindstand.
Blije wethouder
Na de intro van Monique Smit nam wethouder Hans Schütt van Edam-Volendam het woord. Schütt vertelde het initiatief toe te juichen. Hij was vooral enthousiast over de insteek van de Beursvloer. “Als we bedenken dat de overheid niet alles meer gaat regelen, zullen er partijen moeten opstaan die maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Dat doen jullie op deze middag. In één woord geweldig”, aldus de wethouder.
Smiley’s
De in een uur tijd gemaakte matches moesten door de samenwerkingspartners gezamenlijk en aan de hand van een ingevulde A4 worden aangemeld bij de notaris en enkele medewerksters van het kantoor Abma Schreurs. Toen de gong klonk, kon iedereen aan de opgeplakte smiley’s zien hoeveel en door wie de matches waren gemaakt. Het eindresultaat van 85 verbindingen zal de komende maanden op verschillende podia worden gecommuniceerd.
Eén van die podia zijn de huis-aan-huisbladen van Rodi Media in Purmerend en omstreken. De uitgever, een van de initiatiefnemers van de Beursvloer, kon na afloop zeven matches melden.

Meer berichten