Kip zonder kop

  Nieuws

Redeneren als ‘een kip zonder kop’ betekent volgens Van Dale ( u weet wel: die dikke) niets meer en niets minder dan erg dom redeneren. Het gaat me veel te ver om onze lokale politici daarvan te betichten, maar zo nu en dan doen ze me er wel aan denken.
Neem nu de fractie van de PVV. Maar liefst 2 zetels wisten de volgelingen van Wilders te bemachtigen. Purmerend hield het hart vast. Wat zouden deze populisten wel niet allemaal te weeg brengen? Eerlijk is eerlijk, dat valt tot nu toe alleszins mee. Het taalgebruik is heel behoorlijk (de grote leider kan er een voorbeeld aan nemen!) en inhoudelijk doen ze niet of nauwelijks voor de andere partijen onder.
Op originele standpunten heb ik ze nog niet kunnen betrappen, maar dat hoeft ook niet. De PVV-ers zijn nog wel een beetje beginnelingen. Toegegeven, alle begin is moeilijk en iedereen begint zonder ervaring. Maar wat de PVV-ers aan schriftelijke vragen stellen slaat werkelijk nergens op. Steeds worden vragen gesteld die de bevoegdheid en invloedsfeer van het gemeentebestuur ver te buiten gaan. De PVV fractie doet soms denken aan een papagaai. Er wordt iets vernomen in de landelijke media en prompt vraagt de PVV naar het standpunt ter zake van het college.
Polen die misbruik maken van WW-regelingen: wat denkt het Purmerendse college ervan en wat gaat ze eraan doen? Onzinnige vraag! Gemeentebesturen gaan daar immers niet over. Dat is een aangelegenheid van het UWV en de Minister van Sociale Zaken. Of neem het boerkaverbod. Het voorstel is nog niets eens een wet of de PVV vraagt aan de burgemeester of hij – net als zijn Amsterdamse collega – wegkijkt en het boerkaverbod negeert. Alweer zo’n onzinnige vraag.
Nogmaals: het verbod is nog geen wet en dus valt er op dat punt nog niets na te leven of te negeren. Het zou de PVV sieren wanneer zij zich zou bezighouden met lokale aangelegenheden en het gemeentelijk apparaat niet nodeloos belasten met allerlei kulvragen. Die tijd kunnen ambtenaren en gemeentebestuurders beter gebruiken.
Z. Lijner

Meer berichten