Middelie wint scholendamtoernooi - Openbare basisschool Middelie onttroont de Nieuwe Wereld

  Nieuws
De spanning was te snijden op de slotavond van de scholenstrijd. (Foto: Cees Bandt)
De spanning was te snijden op de slotavond van de scholenstrijd. (Foto: Cees Bandt) (rodi.nl)

PURMEREND - De finale van het VSB-Scholendamkampioenschap was een fantastisch damspektakel onder een overweldigende publieke belangstelling. De spanning in het Tritongebouw was te snijden. OBS Middelie 1, onder leiding van coach Harry Klok, pakte in de allesbeslissende wedstrijd tegen de Nieuwe Wereld de maximale score en stootte de winnaar van vorig jaar van de troon.
De tweede en laatste speelavond legde enorm veel druk op de spelers waarbij alle beslissingen moesten vallen in de drie laatste wedstrijdronden. Het 2e team van Middelie deed ook goede zaken met een 3e plaats in de eindstand, waarmee dit team zich -evenals het vlaggenschip- plaatste voor het Noord-Hollands kampioenschap.
Wheermolen 2 wist zich verrassenderwijs ook te plaatsen door een knappe overwinning in de laatste ronde op Nieuwe Wereld 3. De drie teams van de Nieuwe Wereld, die afgelopen jaren met een heel brede selectie zo succesvol waren, grepen net naast de prijzen met een vierde, vijfde en zesde plaats in de eindklassering.

In training

De eerste drie teams gaan nu volop in training en mogen op 2 maart volgend jaar uitkomen bij het Noord-Hollands kampioenschap. Deze strijd wordt in Heerhugowaard uitgevochten en wellicht kan het voor de Waterlandse teams de opstap worden voor het Nederlands kampioenschap, later in het jaar.
Tevreden

Toernooi-organisator Dick Lust van Damclub Purmerend’66 sprak na afloop zijn tevredenheid uit. "We kunnen terugzien op een geslaagd toernooi dat inmiddels een geweldige traditie kent van maar liefst 45 jaar", aldus Lust.
Eindstand

1. Middelie 1         7 – 13
2. Wheermolen 2      7 – 12
3. Middelie 2       7 – 10
4. Nieuwe Wereld 1      7 - 9
5. Nieuwe Wereld 3      7 - 8
6. Nieuwe Wereld 2      7 - 8
7. Ranonkel 1       7 - 8
8. Carrousel 1      7 - 6
9. Ranonkel 3       7 - 6
10. Ranonkel 4       7 - 5
11. Ranonkel 2       7 - 5
12. Carrousel 2      7 - 4
13. Wheermolen 1      7 - 2
14. Carrousel 3      7 - 2

Meer berichten