Nu bijna 100 deelnemers aan Purmerend-Werkt

  Nieuws
Deze tent komt prominent op de Koemarkt te staan. Er is nog beperkt plaats. De rest van de stad is 100% vol met deelnemende bedrijven. (Foto: aangeleverd)
Deze tent komt prominent op de Koemarkt te staan. Er is nog beperkt plaats. De rest van de stad is 100% vol met deelnemende bedrijven. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

PURMEREND - Het bedrijfsleven en het onderwijs kunnen zich opmaken voor een stevige sparringpartij tijdens Purmerend-Werkt op zondag 27 januari. Bij het ter perse gaan van deze krant stond het aantal deelnemende bedrijven op 91, maar dit aantal stijgt met de dag. Manager Thierry van der Woude sluit niet uit dat de teller na vandaag op ruim 100 staat.
"De open plekken in de binnenstad zijn allemaal vol. De enige plek waar nog (beperkt) ruimte is is de verwarmde tent op de Koemarkt", aldus Van der Woude, die eraan toevoegt dat voor de deelnemende onderwijsorganisaties naarstig naar een plek wordt gezocht. "En we krijgen de laatste dagen opvallend veel aanmeldingen van zzp'ers. "Voor hen hebben we een aparte constructie bedacht. Zij die zich in de bouw begeven, krijgen een plekje bij de bouwbedrijven. De andere zzp'ers krijgen onderdak in De Oorsprong aan de Peperstraat. We denken eraan om hen in een soort speeddate-constructie mee te laten doen".

Vol is vol

Zzp'ers hebben sowieso geen stand en hoeven om die reden alleen de deelnamekosten van € 150,- te betalen. Van der Woude: "Zij die nog willen deelnemen, moeten nu echt snel zijn, want we zitten tegen het vol is vol aan".
Grote namen

De afgelopen weken zijn al verschillende (grote) namen van deelnemers genoemd. Bose, Prins Transport en de Koninklijke Landmacht zijn daar voorbeelden van. Inmiddels kunnen aan het rijtje de nodige aansprekende namen worden toegevoegd: A. Hak, Van Geemen, Prokal, KBK Bouw, Netformatie, Caravan Centrum Waterland en Ad68.
Moeilijk kiezen

Het ziet er derhalve naar uit dat de in totaal 4.000 leerlingen, die op 27 januari met een formulier daadwerkelijk op zoek gaan naar hun werkzame toekomst alle kanten op kunnen. Het zal voor hen eerder moeilijk kiezen worden.

Meer berichten