Meebouwen aan eigen school - Donny de Haas (18) loopt stage bij nieuwbouw Horizon

  Nieuws
Donny bezig met het maken van cement. (Foto: Mike Bink)
Donny bezig met het maken van cement. (Foto: Mike Bink) (rodi.nl)

PURMEREND - Een unieke kans voor Donny de Haas (18), student Middenkaderfunctionaris bouw aan het Regio College. Stage lopen bij het nieuw te bouwen schoolgebouw van je eigen school! Dat dacht de Purmerender ook, dus toen zijn docent hem in contact bracht met bouwbedrijf SMT Bouw & Vastgoed, greep hij zijn kans. Vijftien weken lang werkt hij mee aan de opbouw van de nieuwe school die in september volgend jaar haar deuren opent.

SMT is hoofdaannemer op de bouwplaats en Donny vertegenwoordigt het bedrijf daar samen met zijn leidinggevende Koen Horden. De meeste werkzaamheden zijn uitbesteed aan onderaannemers, dus hij houdt zich voor een groot deel bezig met het ontvangen van mensen en coördineren van werkzaamheden die moeten gebeuren. “Maar”, zegt de Purmerender, “ik hou zelf ook wel van een klussie.” Opruimen, slopen, isoleren, kozijnen opbouwen, leveringen ontvangen en controleren: Donny weet van aanpakken en steekt de handen graag uit de mouwen. “Ik ben de opleiding begonnen met het idee om niet met mijn handen te gaan werken, maar de combinatie van uitvoerende en coördinerende werkzaamheden is toch wel erg leuk. Ook het contact met mensen spreekt me aan.”

Voldoening

Op de vraag waar hij het meest trots op is, zegt Donny: “Op het resultaat. Aan het eind van de dag wil ik graag kunnen zien wat ik heb gedaan en niet alleen m’n uren hebben gemaakt omdat dat nou eenmaal moet. Dat zichtbare resultaat geeft veel voldoening.”
Paar weken stage

Toen Donny startte met zijn stage, was de eerste verdieping van het gebouw net af. Vorige maand werd het hoogste punt bereikt en daar middels een feestelijk moment bij stilgestaan. Over een paar weken zit zijn stage erop; ook moet het gebouw dan helemaal dicht zijn. In mei 2019 wordt het opgeleverd. Donny is zeker van plan om nog een paar keer langs te komen op de bouwplaats en zal als inwoner van de stad nog lang kunnen genieten van het eindresultaat.
Open dag

Vanaf september 2019 volg je aan het Regio College in Purmerend opleidingen in de richting van zorg & welzijn, dienstverlening, techniek, toerisme en entree. Op vrijdag 14 december is het Regio College met deze opleidingen aanwezig op de open dag van het Horizon College. Deze wordt gehouden op de locatie Van IJsendijkstraat 148.

Meer berichten