Komend weekeinde start Winters Purmerend - Stad aan de vooravond van feestelijkste decembermaand ooit
  Nieuws

Vertegenwoordigers van alle organisaties bijeen op de Koemarkt. Ze hopen op dezelfde weeromstandigheden als de foto doet vermoeden. (Foto: Han Giskes, met dank aan Roel ter Voort van Voorts voor de bewerking)
Vertegenwoordigers van alle organisaties bijeen op de Koemarkt. Ze hopen op dezelfde weeromstandigheden als de foto doet vermoeden. (Foto: Han Giskes, met dank aan Roel ter Voort van Voorts voor de bewerking) (rodi.nl)

PURMEREND - Nog een paar dagen en dan is de start van Winters Purmerend. Inwoners van Purmerend en van omliggende gemeenten hoeven niet meer ver te reizen om te genieten van een feestelijke decembermaand. Winters Purmerend heeft alles in zich om het voor iedereen aantrekkelijk te maken. Met als ultieme start het ontsteken van de lichtjes, aanstaande zaterdag, tijdens Turn of the Lights. En tot en met zondag 6 januari een aaneenschakeling van activiteiten.

Momenteel wordt hard gewerkt aan de aanleg van de ijsbaan op de Koemarkt. Op de baan zullen de komende weken het Rabo schoolschaatsen, enkele avonden curling, een ijshockey clinic en vrij schaatsen worden georganiseerd door medewerkers van Spurd. Met name voor het schoolschaatsen, gesponsord door Rabobank Waterland en omstreken, kunnen zich nog scholen en leerlingen aanmelden. Curling is nu al een hot item en zit vol.
Van zaterdag 14 tot en met maandag 16 staat de binnenstad in het teken van een kerstmarkt. In het centrum van de stad zullen gezellige en fraai versierde chalets als verkooppunten staan. Anders dan anders dus! De organisatie van dit evenement rept over de gezelligste kerstmarkt boven het Noordzeekanaal.


Culinair


Bourgondisch Purmerend is van 21 tot en met 23 december. De culinaire liefhebber wordt de grote winnaar van dit evenement waarop restaurants, cateraars en delicatessenwinkels uit de omtrek hun producten aan de man proberen te brengen; een smakelijke combinatie van de lekkerste happen, gerechten en mooie winterse bieren.

Gratis kaartjes


Stadsverwarming Purmerend haakt op een ludieke manier in op de aanwezigheid van de ijsbaan op de Koemarkt. Begin volgende week krijgen alle klanten een e-mail waarin ze in de gelegenheid worden gesteld om in aanmerking te komen voor twee gratis kaarten voor de ijsbaan. Judith Kilsdonk is communicatie-adviseur van Stadsverwarming en zegt over de achtergrond van deze actie: "We willen dolgraag anticiperen op het evenement Winters Purmerend. We vinden het een geweldig initiatief van en voor Purmerenders en om die reden willen we iets betekenen voor onze klanten. Iedereen krijgt volop de gelegenheid om mee te doen aan de gratis kaartenactie. Alle 21.000 klanten ontvangen een mail en de krijgen een week de tijd om te reageren. We verloten 250 keer twee kaarten, want alleen is ook maar alleen, dus kiezen we ervoor om iedereen de kans te geven om twee gratis kaartjes te winnen". aldus Kilsdonk.

Meer berichten