'Het wordt een groot spektakel" - Organisatie ziet dat bedrijven contact zoeken over hoe de sector in te vullen

  Nieuws
Thierry van der Weide: "Het mooie is dat nu iedereen zoiets heeft van we moeten erbij zijn." (Foto: Han Giskes)
Thierry van der Weide: "Het mooie is dat nu iedereen zoiets heeft van we moeten erbij zijn." (Foto: Han Giskes) (rodi.nl)

PURMEREND - Purmerend-Werkt, de combinatie van bedrijvenbeurs en stage- en banenmarkt, die op zondag 27 januari in de binnenstad wordt gehouden, zit nagenoeg vol. Op een paar plaatsen na zijn alle stands aan de man gebracht en kan de organisatie zich geheel richten op de dag zelf. Thierry van der Weide, met Angelique Proper projectmanagers van het evenement, roept nu iedereen op om vooral te komen. "Want het wordt echt een groot spektakel", aldus Van der Weide.


Purmerend-Werkt, een initiatief van de Stichting Purmerend 2000 Plus, Purmerendse Scholen Groep, Horizon College en Regio College, heeft als doel te zorgen voor aansluiting tussen regionale bedrijven, scholen, scholieren, studenten, werkzoekenden en belangstellenden. Maar niet geheel vrijblijvend, want de deelnemende bedrijven worden min of meer verplicht bezocht door in totaal 4.000 scholieren en studenten die een keuze moeten gaan maken voor een vervolgopleiding en studierichting. Of als schoolverlater een baan zoeken.

Nagedacht


Ook worden diverse locaties opgevuld door grotere opleidingsinstituten en sectoren zoals bijvoorbeeld de zorg, ICT, Transport en Logistiek, Politie, Defensie, Bouw. Voor het overgrote deel zijn de sectoren bepaald. Zo wordt het Slotplein ingericht voor Transport en Logistiek, krijgt de ICT-sector een plek op de eerste etage van het Eggert winkelcentrum en wordt de zorg gegroepeerd in de Nicolaaskerk aan de Kaasmarkt. Van der Weide: "Nu dit bij de ondernemers bekend is zie je ook dat ze met elkaar contact hebben over de wijze waarop ze de sector gaan invullen. Er wordt dus goed over nagedacht".

Vliegwiel


Het principe van Purmerend-Werkt is dat de leerlingen middels opdrachten langs de aanwezige stands, winkels en horeca geleid worden. Van der Weide: "Daardoor kunnen we er zeker van zijn dat de aanwezige bedrijven en ondernemers en scholen bezocht zullen worden. En die vliegwielconstructie bepaalt wat ons betreft voor een groot deel het succes."

HBO ook aanwezig


Naast de (beroeps)onderwijsinstellingen die Purmerend-Werkt hebben geïnitieerd, is met de Hogeschool van Amsterdam (HVA) en INHolland ook het HBO ruimschoots aanwezig. De organisatie is verder nog druk doende om universiteiten te laten aansluiten. "Het is prachtig om te zien dat steeds meer scholen en bedrijven zoiets krijgen van: we moeten er bij zijn. Op die manier gebeuren er onwijs leuke dingen. Zoals het Horizon College dat met een originele foodtruck op een van de locaties komt te staan. "

Meer berichten