Zoey (26) wint Grand Prix Rodi - Purmerendse trotse eigenares van elektrische NIU scooter

  Nieuws
Zoey Houweling krijgt de sleutels uit handen van Matthijs Malipaard, commercieel managers van Rodi Media. Hans Schreuder van importeur PEM BV (links) en PCS-eigenaar Patrick Bellekom kijken goedkeurend toe. (Foto: Rodi Media/Vincent de Vries)
Zoey Houweling krijgt de sleutels uit handen van Matthijs Malipaard, commercieel managers van Rodi Media. Hans Schreuder van importeur PEM BV (links) en PCS-eigenaar Patrick Bellekom kijken goedkeurend toe. (Foto: Rodi Media/Vincent de Vries) (rodi.nl)

PURMEREND - "Een té gekke scooter. Tot nu toe moest ik alles op de fiets doen. Dit vergroot wel mijn vrijheid en beperkt zich niet alleen tot Purmerend." Dolblij reageert Zoey Houweling nadat ze de sleutels van de spiksplinternieuwe N1s elektrische scooter (winkelwaarde € 2.999,-) van het merk NIU uit handen van Matthijs Malipaard van Rodi Media kreeg. Hans Schreuder, eigenaar van PEM BV, de importeur van NIU, en Patrick Bellekom, eigenaar van PCS Bromfietsen, stonden erbij en aanschouwden het tafereel met een tevreden blik.


Zoey won de fluisterstille scooter, volgens insiders de Tesla onder de elektrische scooters, door de Grand Prix van Rodi Media in haar voordeel te beslissen. Gedurende het Formule 1-seizoen drukte de uitgever van huis-aan-huisbladen voorafgaande aan elke race een pagina af met een vraag omringd door sympathiserende adverteerders. Het was uiteindelijk de Purmerendse die het verlossende telefoontje kreeg. En reken maar dat ze zo trots is als een pauw! "Mijn vader is net zo trots. Met hem keek ik elke keer naar de verrichtingen van Max Verstappen", vertelt ze.

Opleiding


Voorlopig kan ze er optimaal van genieten, want onlangs brak ze - na een studie van drie jaar in Amsterdam - de opleiding tot laborant af. "Ik ben me druk aan het oriënteren. Ik heb stage gelopen bij Shell waar ik onderzoek deed naar verschillende gassen. Een vervolg zou kunnen zijn dat ik de opleiding tot scheikunde ga doen".
Importeur Hans Schreuder is lyrisch over NIU. "Het is een hippe scooter, met alles erop en eraan. Zo zit er een app en gps op en is te zien hoe vol de accu is. Het is ook voor de dealer een heel interessant model, want als je deze vergelijkt met bijvoorbeeld een Vespa, betaal je zo maar vele honderden euro's minder", aldus Schreuder, ook importeur van het bekende merk Kymco.

Groeit als kool


Volgens hem groeit de elektrische scootermarkt als kool. "Het is niet meer terug te draaien, we moeten die kant met z'n allen op. Er is momenteel sprake van een verdriedubbeling van het aantal verkochte scooters".
Patrick Bellekom van PCS werkt sinds 2000 in de speciaalzaak aan de Neckerstraat in Purmerend. Vanaf 2008 is hij tevens eigenaar. "We zijn nu twee jaar dealer van NIU en het is echt booming. Dat gaat de komende jaren alleen maar sky high", onderschrijft hij de toekomstvisie van Hans Schreuder.

Meer berichten