Discus Bormann wint kerstzaalvoetbaltoernooi - Vroegere traditie met succes nieuw leven ingeblazen in De Beuk
  Nieuws

Het winnende team met de Finish Profiles Cup. (Foto: Han Giskes)
Het winnende team met de Finish Profiles Cup. (Foto: Han Giskes) (rodi.nl)

PURMEREND - Door in de finale met 2-0 te winnen van De Beuk (Sandow) heeft Discus Bormann het zaalvoetbaltoernooi om de Finish Profiles Cup gewonnen. Pikant detail is dat de winnende formatie door absentie van een ander team op het allerlaatste moment aan de deelnemerslijst was toegevoegd. Het Wapen eindigde op de derde plaats.


Met onder andere Mitchell Bormann in de gelederen was de winnaar redelijk overheersend. De man die enkele dagen eerder, in het KNVB bekertoernooi voor zijn ploeg Odin '59 had gescoord tegen Heerenveen, nam zijn team op sleeptouw en ondanks dat ook De Beuk een aantal goede kansen kreeg, bleef Discus Bormann soeverein overeind.

Voorziet in behoefte


Het was op de tribunes en na afloop in Sportcafé De Beuk gezellig druk. Johnny Lemaire, Denny Braaf, John Keijer en dt Rieg zorgden voor het muzikale sfeertje. Een bewijs dat een toernooi als dit in een behoefte voorziet. Kerstzaalvoetbaltoernooien hebben van oudsher een mooie traditie, het is alleen jammer dat dergelijke toernooien de afgelopen jaren zijn gesneuveld. Gelukkig voor zaalvoetbalminnend Purmerend hebben Joop van de Loo, Rob Balk en Richard van Benthem de draad opgepakt en met behulp van veel sponsors, waaronder Finish Profiles, de kersttraditie nieuw (voetbal)leven ingeblazen.

Tevreden


De drie organisatoren toonden zich na afloop tevreden. "Ik heb veel mensen gesproken en Iedereen vond het leuk dat Purmerend weer een dergelijk evenement heeft. Al moet ik wel veel credits geven aan alle sponsors, want zonder hun steun kunnen wij nooit organiseren", aldus Joop van de Loo.

Evaluatie


Volgens Van de Loo volgt binnenkort een evaluatie. "Dan gaan we rustig kijken of er voor volgend jaar aanpassingen nodig zijn. Ik denk zelf dat 16 ploegen ook in 2019 mogelijk moeten zijn, maar dat de deelnemende teams misschien opgedeeld moeten worden in prestatieve- en recreatieve poules. Dat er een volgend toernooi komt, staat voor ons wel nagenoeg vast."

Meer berichten