`Blij dat de wens van mijn vader is gerealiseerd` - Cheque t.w.v. euro 13.200,- voor Stichting Wij

  Nieuws
Uit naam van Stichting Ursula konden Geoffrey Nijenhuis en zijn moeder Marijke Nijenhuis een cheque van maar liefst  € 13.200,-  schenken aan inloophuis Wij Allemaal. (Foto: Han Giskes)
Uit naam van Stichting Ursula konden Geoffrey Nijenhuis en zijn moeder Marijke Nijenhuis een cheque van maar liefst € 13.200,- schenken aan inloophuis Wij Allemaal. (Foto: Han Giskes) (rodi.nl)

PURMEREND - Een bijzonder moment voor Geoffrey Nijenhuis en zijn moeder Marijke Nijenhuis tijdens de kerstborrel op 21 december van Inloophuis Wij Allemaal. Uit naam van Stichting Ursula konden zij een cheque van maar liefst € 13.200,- schenken aan inloophuis Wij Allemaal. Het geld werd ingezameld met de verkoop van het boek van ‘Vrouwen en Vroomheid’. Het boek, naar een idee van wijlen historicus Vincent Nijenhuis, vertelt de geschiedenis van het Sint Ursula Klooster.


Vincent Nijenhuis deed onderzoek naar de geschiedenis van het Purmerendse klooster, wat resulteerde in het boek ‘Vrouwen en Vroomheid’. De boetvaardige Zusters van het Sint-Ursula Klooster in Purmerend (1392-1572). Het boek is geschreven door een schrijversgroep onder leiding van professor Goudriaan.

Bijzonder moment

Ook de heer Goudriaan en een aantal andere schrijvers waren aanwezig tijdens de kerstborrel en verheugd over de opbrengst van de cheque. Geoffrey Nijenhuis: “Ik ben heel blij dat de wens van mijn vader is gerealiseerd. Omdat hij tijdens zijn ziekte veel heeft gehad aan het inloophuis besloot hij de opbrengst van het boek volledig te doneren aan Stichting Wij Allemaal. Het uitreiken van de cheque was een bijzonder mooi moment waar ik erg dankbaar voor ben.”

Bestellen

Stichting Ursula, speciaal opgericht voor de verkoop van het boek ‘Vrouwen en Vroomheid’, wordt opgeheven. Er zijn nog enkele exemplaren van het boek beschikbaar via Wij Allemaal. Bestellen kan via info@wij-allemaal.nl. Ook deze opbrengst komt nog ten goede aan het inloophuis Wij Allemaal.

In het zonnetje

Het was tevens een bijzondere avond voor vrijwilliger Sonja Harnas. Zij werd in het zonnetje gezet door oud voorzitter van Wij Allemaal Paul Macco. De vrijwilligster heeft jarenlang de handen uit de mouwen gestoken in het inloophuis als gastvrouw. Iedereen kon bij haar terecht voor een lekker bakje koffie en een praatje. Per 1 januari stopt zij met haar vrijwilligersactiviteiten.

Meer berichten