Gouden Waarderingsspeld voor Gilde Purmerend

  Nieuws
De Gouden Waarderingsspeld is dit jaar voor Gilde Purmerend. (Foto: Han Giskes)
De Gouden Waarderingsspeld is dit jaar voor Gilde Purmerend. (Foto: Han Giskes) (rodi.nl)

PURMEREND - De Gouden Waarderingsspeld is dit jaar voor Gilde Purmerend. Burgemeester Don Bijl reikte deze prijs dinsdag 1 januari uit aan het Gilde tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in theater de Purmaryn. Gilde Purmerend en Omstreken ontvangt dit jaar deze eervolle onderscheiding voor hun inspanningen voor de belangen van de stad Purmerend en haar inwoners.


Gilde P&O is er voor iedereen: jong, oud, man of vrouw, allochtoon of autochtoon. Gilde geeft invulling aan de behoefte van mensen om zich te blijven ontwikkelen. De activiteiten in Purmerend zijn onder andere: samenspraak, waarbij mensen begeleid worden die de Nederlandse taal beter willen leren spreken; formulierenbrigade, waarbij hulp geboden wordt bij het invullen van officiële stukken; stadswandelingen, door een tiental enthousiaste gidsen met veel kennis van de stad; coach for you, waarbij scholieren begeleid worden.
Gilde P&O is een zelfstandig onderdeel van Stichting Gilde Nederland waarbij vrijwilligers hun kennis, kunde en ervaring overdragen aan anderen in de samenleving. Het gemeentebestuur is trots op deze zeer betrokken vrijwilligersorganisatie die zich al 25 jaar onvermoeibaar inzet voor Purmerend.

Meer berichten