Beroemde stadskater Rikki weer herenigd met baasje - 'Een mooiere afsluiting van 2018 kon ik mij niet wensen!'<

  Nieuws

PURMEREND - Melissa Jonkman kan haar geluk niet op. Haar kater Rikki is weer thuis! De eigenaresse van Giovanni Mode aan de Hoogstraat was wekenlang haar kater kwijt. Zelfs met kerst bleef het mandje van Rikki leeg...Na diverse zoekpogingen zonder resultaat kwam dan vorige week het verlossende telefoontje: Rikki werd gevonden op het herentoilet van Café La grande aan de Nieuwstraat. "Ik ben zo blij met alle hulp en lieve berichtjes die ik van iedereen heb gekregen!",aldus Jonkman.


"Mensen leefden ontzettend mee en na diverse zoekpogingen via internet en zoeken op straat besloot ik de hulp in te schakelen van Pim Langenreis van de Dierenambulance. Hij weet uit ervaring dat veel katten in de stad verdwijnen tussen de gevels. We zijn dus de daken op gegaan, ook na een tip te hebben gekregen van een oplettende buurtbewoner. Achteraf gezien was het niet mijn kat die was gezien maar de buurtkat Hansie. Die noemen we zo omdat die altijd bij Hans Anders naar binnen loopt! En toen uiteindelijk kwam na zes weken het telefoontje van café La Grande. Er was daar een kat gevonden op het herentoilet. Ik ben meteen komen kijken en inderdaad Rikki was weer terug. Hij was ontzettend afgevallen maar heeft zichzelf in leven kunnen houden!"


Chippen belangrijk


Vanwege de vermiste kater van Melissa bekeek zij dagelijks de Facebooksites en websites voor vermiste dieren. "Ik wil even meegeven dat het zo ontzettend belangrijk is om je dier te laten chippen! Mijn kater is gechipt, maar een aantal keer ben ik komen kijken naar een dier dat helaas was gevonden en bij Dierenambulance werd gebracht zonder chip. Op deze manier kunnen katten niet meteen teruggebracht worden naar het baasje. Ik zou iedereen met een kat adviseren een chip te laten aanbrengen. Je moet er toch niet aan denken dat je kat niet meer terugkomt. Ik ben zes weken lang heel verdrietig geweest."


Samen bijkomen

Niet alleen Melissa is geschrokken, ook haar kat zelf moet nog bijkomen van de schrik. "Rikki volgt mij overal momenteel en slaapt 's nachts dicht tegen mij aan. Hij moet echt even bijkomen van de schrik en ik ook. We zijn beide ontzettend blij het nieuwe jaar ingegaan. Een mooiere afsluiting van 2018 kon ik mij niet wensen!"

Meer berichten