Wolter Kroes verhoogt sfeertje op Koemarkt - Compliment aan organisatie Winters Purmerend, het verdient een vol

  Nieuws
Wolter Kroes keerde na jaren terug op de Koemarkt. De meeste bezoekers van 'Purmerend wenst elkaar....' zongen zijn nummers van a tot z mee. (Foto: Han Giskes)
Wolter Kroes keerde na jaren terug op de Koemarkt. De meeste bezoekers van 'Purmerend wenst elkaar....' zongen zijn nummers van a tot z mee. (Foto: Han Giskes) (rodi.nl)

PURMEREND - Wolter Kroes was terug op de Koemarkt. De populaire Zaanse zanger was jaren geleden heel wat keren te gast in het toenmalige horeca-établissement Het Café, maar stond nu voor een veel groter publiek op de podiumwagen tijdens 'Purmerend wenst elkaar....', de openbare nieuwjaarsreceptie van alles wat Purmerend is.


Kroes liet veel hits en meezingers de revue passeren en kreeg het voor elkaar om het toch al lekkere sfeertje nog eens extra te verhogen. De meeste bezoekers konden zijn liedjes zin voor zin meezingen.
Het was de laatste officiële activiteit in het kader van Winters Purmerend, dat zich sinds 6 december op de Koemarkt afspeelde. De ijsbaan is nog tot en met zondag 6 januari open en daarna is het afbreken geblazen.

Smaakt naar meer


Winters Purmerend smaakt naar meer! Dat is de conclusie die met enig gemak kan worden gesteld. De aaneenschakeling van activiteiten op en rond de Koemarkt was bijna on-Purmerends. Niet dat je altijd over de hoofden kon lopen, daar waren de weersomstandigheden niet altijd naar. In bepaalde gevallen kwam de regen met bakken uit de hemel. En dat helpt normaal gesproken niet om duizenden mensen extra te trekken. Met dit soort aangelegenheden moet je een beetje mazzel hebben dat alles, en zeker het weer, meezit.

IJsbaan


De ijsbaan was in alles het middelpunt van Winters Purmerend. Vrij schaatsen, het door de Rabobank ondersteunde Rabo Schoolschaatsen, curlingtoernooien, demonstraties ijshockey, het kon allemaal en werd zeer op prijs gesteld.

Compliment


De enkele zuurpruim, die het nodig vond om op het anonieme Facebook (zó laf) zijn gal te spuwen, zal snel vergeten zijn. Een groot compliment aan de organisatie en alle vrijwilligers is op zijn plaats. Winters Purmerend verdient een tweede editie.

Meer berichten