Vermakelijke middag met Jacco Eltingh bij TV Elckerlyc

  Nieuws

PURMEREND - "Die service kan veel harder!"; "Die heb ik, heb ik ook, heb ik ook, jij…!" Jacco Eltingh was zondag 30 juli, in het openingsweekend van het 5 Sinnentoernooi, helemaal in zijn element bij Tennisvereniging Elckerlyc in Purmerend. De voormalig mondiale nummer één in het dubbel gaf tennisclinics en bracht het publiek aan het lachen tijdens een demonstratiewedstrijd.

Een buitje zorgde ervoor dat de clinics iets later, maar zeker begonnen na een korte warming-up met Jacco. Op zes banen kregen de deelnemers bij evenzoveel begeleiders tips rond verschillende slagen in het tennis. Onder andere de volley, service, passing en slagen van achteruit kwamen langs. Elke twintig minuten schoven de groepjes door naar een andere coach. Jacco scherpte op baan 3, hoe kan het ook anders als ex-dubbeltopper, de volleerkwaliteiten van de tennis(t)ers aan. "Stokkie, stappie, tikkie", riep hij dan telkens. Oftewel: racket met de punt naar boven laten wijzen, instappen en boem, aan het net afmaken die bal.
Na afloop haalden Jacco met partner Edwin Elzinga en het duo Rosco Muller/Marella Keijser, die met Ronald Roelfsema en Milat Fakhri de begeleiders waren, nog even alle trucs en grappen uit de kast. Daarmee kregen ze de lachers van het publiek op de hand. Ook Jacco beleefde een leuke middag. "Het ging makkelijk en er was een goede flow. De mensen hadden er zin in. De begeleiders waren enthousiast en dan krijg je dat ook terug."
Naast de lol, uiteraard een doel van de clinics, konden de tennis(t)ers ook wat opsteken. "De clinics zijn op inhoud gebaseerd. In twee uur tijd kun je niet veel herhalen, maar wel aan de hand van populaire kreten als 'stokkie, stappie, tikkie' wat leren. Dat blijft hangen. Mensen die vier jaar geleden meededen, wisten het nog!" Bij de clinics stond centraal dat het niet om hard slaan, maar om controle gaat. Bovendien: hoe eerder je de bal raakt, hoe minder tijd de tegenstander heeft.
Vanaf 1 oktober heeft Jacco veel minder tijd voor clinics. Hij treedt dan fulltime in dienst als technisch directeur bij de tennisbond KNLTB. De zesvoudig Grand Slam-winnaar doet de functie nu al parttime.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten