Medewerkers Odion en de RIBW kijken in elkaars keuken

  Nieuws

WATERLAND - Bijna 200 medewerkers van Odion en RIBW Zaanstreek Waterland deden mee aan het bijzondere uitwisselingsprogramma 'Jouw baan, mijn baan'. In de weken van 6 tot en met 17 november draaiden zij mee op een locatie naar keuze van Odion of de RIBW in de regio Zaanstreek, Waterland of Kennemerland.
Beide zorginstellingen boden hun medewerkers hiermee de kans om hun blik te verbreden, hun netwerk uit te breiden en hun kennis en ontwikkeling te verrijken. Met dit uitwisselingsproject deden medewerkers ervaring op in het werken met mensen met andere problematieken, vanuit een andere functie of locatie. Medewerkers gaven zelf aan waar hun voorkeur naar uitging.
Een ambulante begeleider van de RIBW werkte mee bij het Orthopedagogisch kinderdagcentrum van Odion. Een manager van Odion ging bij de RIBW aan de slag bij op een trainingscentrum voor jongeren met autisme.

Zorgorganisaties

De RIBW en Odion zijn professionele zorgorganisaties. RIBW biedt begeleiding aan mensen met tijdelijk of langdurig psychische klachten. Hier werken ruim 450 medewerkers. Odion begeleidt mensen met een verstandelijke, lichamelijke en/of auditieve beperking. Hier werken bijna 900 medewerkers. Het uitwisselingsprogramma wordt voor de tweede keer gehouden, waarbij er nu ook de mogelijkheid is om binnen de eigen organisatie mee te draaien.

Meer berichten