Gezocht: Reporter van Schoon voor de regio Purmerend

  Nieuws

PURMEREND - Wie het belangrijk vindt om zijn omgeving zwerfafvalvrij te houden en het leuk vindt om daarover te schrijven wordt Supporter van Schoon. Veel mensen voelen zich in een schone leefomgeving prettiger en blijer. Nederlanders zijn zich daar van bewust en steken hun handen uit de mouwen om te helpen Nederland schoon te houden. Ze zetten een actie op om hun wijk, buurt, winkelgebied, school, vereniging of sportclub op te ruimen. “Het is fantastisch om te zien dat al heel veel mensen bezig zijn met het opruimen van zwerfafval. Deze mensen zetten wij graag in het zonnetje door hun verhalen te delen”, zegt Helene van Zutphen, directeur van NederlandSchoon.
Via het platform supportervanschoon.nl ondersteunt Stichting Nederland Schoon initiatieven om Nederland schoner te maken. Inmiddels hebben meer dan 150.000 Nederlanders zich aangemeld als Supporter van Schoon. Allemaal mensen die zich inzetten om zwerfafval op te ruimen. Docenten die met leerlingen op pad gaan om zwerfafval rond school op te ruimen, wijkbewoners die samen hun buurt schoonmaken en mensen die natuurgebieden en parkeerplaatsen zwerfafvalvrij houden. “Met Reporter van Schoon willen we deze mensen een podium geven. Zo kunnen ze anderen met hun unieke verhaal inspireren”, zegt Van Zutphen.

Aanmelden

Belangstellenden schrijven voor 5 maart een tekst van maximaal 300 woorden waarin ze zichzelf voorstellen en vertellen waarom zij de nieuwe Reporter van Schoon moeten worden. Stuur de tekst naar reportervanschoon@wegenermedia.nl en laat weten of je 12 of 13 maart beschikbaar bent voor de Masterclass Reporter van Schoon. Meer informatie op www.supportervanschoon.nl/reporter.

Meer berichten