Thijs Kroese lijsttrekker PvdA

Politiek
Thijs Kroese
Thijs Kroese ((Foto: aangeleverd))

PURMEREND - Thijs Kroese (35) is lijsttrekker voor de PvdA Purmerend-Beemster voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De leden van de partij stemden unaniem voor zijn voordracht. De huidige wethouder Wonen gaat vol enthousiasme aan de slag om van de campagne een succes te maken, samen met de overige kandidaten op de lijst. “We kunnen onze resultaten laten zien. We hebben echt iets betekend voor onze inwoners. We gaan voor een zo sociaal mogelijk geluid en zetelwinst”, aldus Kroese.

De top van de kandidatenlijst is evenwichtig, concludeerden de leden. Mannen en vrouwen, oud en jong, ervaren en nieuw, Purmerend en Beemster. Het zijn kandidaten die op alle terreinen die belangrijk zijn voor de PvdA expertise hebben, zoals wonen, zorg en duurzaamheid. 

Op plek twee van de lijst staat Peter de Waal, die al voor de PvdA in de Beemster in de raad zit. De derde plaats is voor Natalie Saaf, de huidige fractievoorzitter van de PvdA in de Purmerendse raad. De vierde plek is voor Sanda van Dam. Zij heeft al ervaring in de politiek als commissielid en sinds kort is ze ook raadslid. De top vijf wordt afgesloten door Marlies Vermeulen uit Zuidoostbeemster, een nieuweling in de politiek.

Op de plaatsen zes tot en met elf staan achtereenvolgens Els van Loenen, Jos Dings en nieuwelingen Lewi Vogelpoel, Loïs Moi-Thuk-Shung, Jeffrey Meijer en Hiske Hartzema. Lijstduwer is Henk Lüken.