‘Leefbaar’ van en voor Purmerenders en straks ook Beemsterlingen

Politiek
Chris Boer heeft de partij nieuw elan gegeven, vinden ook zijn collega-raadsleden.
Chris Boer heeft de partij nieuw elan gegeven, vinden ook zijn collega-raadsleden. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Een partij van Purmerenders voor Purmerend, maar na de verkiezingen zeker ook voor Beemsterlingen. Dat is volgens Leefbaar Purmerend de (nieuwe) definitie van de partij, die zegt te zijn ontstaan om de gemeente mooier en beter te maken voor de bewoners en ondernemers. 

Nadat de fractie en het bestuur van Leefbaar Purmerend de huidige fractievoorzitter Chris Boer kozen tot de lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 24 november van dit jaar is men aan de slag gegaan met de kandidatenlijst en het programma. Onder de bezielende leiding van Chris Boer is een totaal vernieuwend programma tot stand gekomen. “Niet langer een lijstje met punten maar een sterk inhoudelijk verhaal waarin we uitleggen wat, waarom en hoe Leefbaar Purmerend bepaalde zaken wil bereiken voor de inwoners en ondernemers van Purmerend en de Beemster”, aldus Arie-Wim Boer, nummer twee op de lijst.

“Zo heeft Leefbaar Purmerend ervoor gezorgd dat er meer tijdelijke woningen zijn gerealiseerd, zodat onze inwoners die het zwaar hebben toch een dak boven hun hoofd hebben. Ook hebben we gezorgd voor een openbaar toilet op de Schapenmarkt waar ook mindervaliden goed gebruik van kunnen maken. Verder heeft Leefbaar Purmerend zich bijvoorbeeld ingezet voor de nieuwe parkeergarage in de binnenstad en hebben wij werk gemaakt van preventielessen (voor het tegengaan van bijvoorbeeld drugsgebruik) op onze Purmerendse basisscholen”, somt Boer enkele successen op.

Hij stelt verder dat goed luisteren naar de bewoners het uitgangspunt van de partij is. Om dat te doen werkt onze partij met betrokken Purmerenders die al voor langere tijd een binding hebben met de stad. Juist daarom is Leefbaar Purmerend een echte lokale partij waarbij iedereen welkom is. Voor de visie hanteert de partij vier hoofdthema’s die belangrijk zijn voor onze groeiende gemeente: ‘Wonen in een fijne stad’, ‘Genieten van vrije tijd’, ‘Iedereen doet mee’ en ‘Klaar voor de toekomst, met de Beemster als uniek gebied in de per 1 januari 2022 nieuw te vormen gemeente. 

Arie-Wim Boer tot slot: “Leefbaar Purmerend zal zich er hard voor maken om al het moois van de Beemster zoveel mogelijk te laten zoals het is. De dorpskernen zijn plaatsen op zichzelf en verdienen hun eigen voorzieningen. In ons verkiezingsprogramma gaat het meerdere keren over ‘de stad’, hieronder verstaan wij zonder meer ook de verschillende dorpskernen in de Beemster. 

Meer informatie is te vinden op https://www.leefbaarpurmerend.com/

De lijst van Leefbaar Purmerend ziet er als volgt uit:

1. Chris Boer

2. Arie-Wim Boer

3. Kathleen Visser-Schotman

4. Hans Tulleners

5. Pim Misdorp

6. Fanny Leen

7. Rob Pieterse

8. Bram Bonhof

9. Frank Vogtschmidt

10. Henk Heida