Stadspartij-Beemster Polder Partij presenteert no nonsense verkiezingsprogramma

Politiek
Coen Lageveen trekt hier letterlijk en figuurlijk de lijst.
Coen Lageveen trekt hier letterlijk en figuurlijk de lijst. ((Foto: Han Giskes))

PURMEREND/BEEMSTER - Ruim 7 weken voor de herindelingsverkiezingen voor de nieuwe gemeenteraad presenteert Stadspartij-Beemster Polder Partij het verkiezingsprogramma. De titel van het programma is: ‘Het gaat om wat we doen’. Praktische no nonsense politiek, doen wat goed is voor de inwoners van Purmerend en Beemster en de nieuwe gemeente Purmerend, dat is wat het programma kenmerkt. 

Het heeft naast een samenvatting een inhoudelijke verdieping. “Goed valt te lezen hoe wij stad en platteland bij elkaar brengen en zo het beste willen bereiken voor alle inwoners, verenigingen, instanties en bedrijven”, laten lijstaanvoerders Coen Lageveen en Barbara Jonk in een reactie weten. 

Het programma kwam tot stand in een innige samenwerking tussen de leden van beide partijen. De beide voorzitters van de partijen Mart Bakker en Ernst Ankersmit kijken dan ook met tevredenheid op dit proces terug. “Met dit document kunnen we ook na de verkiezingen goed werken. Al werkende hebben de culturen van stad en platteland elkaar goed leren kennen, ook dat is mooi meegenomen”, menen Bakker en Ankersmit.

Het programma bevat een inleiding en 20 speerpunten waarin tot uitdrukking komt dat de mening van de inwoners het belangrijkste is voor Stadspartij-Beemster Polder Partij. Het besef dat Purmerend in reuzensprongen bezig is een middelgrote gemeente te worden, met binnenkort meer dan 100.000 inwoners, klinkt erin door.

Lijstaanvoerders Coen Lageveen en Barbara Jonk gaan, met als leidraad dit programma, met vertrouwen de verkiezingen in. 

Enkele speerpunten zijn 

1. Van buiten naar binnen werken. Luisteren naar de inwoners. 2. Een weerbare samenleving. De partij stimuleert en ontplooit initiatieven die verdraagzaamheid, respect en weerbaarheid van de inwoners vergroten. 3. Een complete gemeente waarin ruimte is voor een gezonde woon- en leefomgeving, maar ook voor bedrijven, winkels, verenigingen, recreatie en sporten cultuur. 4. Aanpakken van de woningnood in Purmerend en Beemster. 5. De veiligheid van de verkeersdeelnemers. De partij streeft naar verbetering van de infrastructuur die nodig is om te voorkomen dat de stad vastloopt. 6. Goede onderwijsvoorzieningen. 7. Ontspanning voor jongeren. De partij is voorstander van de uitbreiding van het Leeghwaterbad met een openluchtzwembad en een ligweide voor de jongeren, het realiseren van voorzieningen voor het zwemmen in open water en meer sportgelegenheid(calisthenics) in de wijken en parken. 8. Een Gezondheidscentrum in Middenbeemster. 9. Veiligheid voor alle inwoners. Zo zou de partij graag zien dat de de wijkagent meer te zien is in de wijk, dat er voldoende handhavers zijn en dat initiatieven zoals Ogen en Oren worden gesteund. 10. Behoud IJsbaanterrein Middenbeemster als evenemententerrein.

Het volledige programma is te lezen op https://www.stadspartijpurmerend.nl/