Wonen blijft hét speerpunt voor PvdA

Politiek
Thijs Kroese.
Thijs Kroese. ((Foto: aangeleverd))

PURMEREND - In het verkiezingsprogramma van de PvdA Purmerend speelt, net als bij de vorige verkiezingen, het onderwerp wonen een belangrijke rol. Lijsttrekker Thijs Kroese heeft de afgelopen drieënhalf jaar als wethouder Wonen zich in Purmerend sterk gemaakt voor een versnelling van de woningbouw, met extra aandacht voor sociale huur.

“Er is samen met de andere coalitiepartijen veel gerealiseerd. Kijk maar om je heen in de stad, dan zie je het meteen. Maar we zijn er nog lang niet. Dus zetten we weer vol in op dit onderwerp.” De PvdA maakt duidelijke keuzes over toekomstige woningbouw in Purmerend en Beemster. Kroese:
“De voorbije jaren hebben we vooral gekeken naar de plekken binnen de stad, waar nog grootschalige woningbouwprojecten mogelijk was. Denk bijvoorbeeld aan het Wagenweggebied en het Waterlandkwartier. Die plekken worden nu allemaal ingevuld en de PvdA vindt dat we voor nieuwe woningen nu naar de randen van de stad moeten kijken.”

Woning voor jonge mensen

Naast de blijvende focus op sociale huurwoningen focust de PvdA zich nu ook op betaalbare koopwoningen. “Zodat we jonge mensen weer aan een woning helpen.” Veel nieuwe woningen in de stad betekent voor de PvdA automatisch ook extra aandacht voor de leefomgeving. De bevolkingsdichtheid in de stad neemt toe door de bouw van appartementen. “En dus is het van levensbelang dat er veel geïnvesteerd wordt in groen en de openbare ruimte”, aldus de lijsttrekker. 

Beemster blijft open

Dat betekent ook dat de Beemster open blijft: “Behalve de uitbreiding in Zuidoostbeemster willen wij geen grootschalige bouwplannen in de Beemster.” Andere voor de PvdA belangrijke thema’s zijn circulariteit, beter openbaar vervoer tussen dorpen en wijken en een liefdevolle zorg.

Het volledige verkiezingsprogramma is te vinden op de website van de PvdA: www.Purmerend.PvdA.nl.