VVD-fractievoorzitter Jan Peter Dompeling houdt het voor gezien

Politiek
Jan Peter Dompeling vindt het welletjes.
Jan Peter Dompeling vindt het welletjes. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Jan Peter Dompeling, de afgelopen periode lijsttrekker en fractievoorzitter van de VVD Purmerend, stopt na deze periode als raadslid. “Ik kom daarna niet terug in de gemeenteraad”. zegt de huidige fractievoorzitter. “Ik heb me de afgelopen 12 jaar vol ingezet voor Purmerend. Een hele mooie maar ook intensieve periode. Het is nu tijd om het stokje over te geven aan de volgende generatie, het is mooi geweest. Ik heb het volste vertrouwen in de huidige kandidaten. Het komt wel goed met de VVD”, aldus de liberaal.

In 2010 stond Dompeling plek 7 en dat was precies het aantal zetels dat de VVD in Purmerend haalde. “Dus kwam ik in de raad. Dan begin je met het idee dat je het kussen wel even zal opschudden, dat je op korte termijn van alles kan veranderen. Als ondernemer was ik dat immers zo gewend. Maar dat bleek toch niet zo simpel te gaan”, lacht de VVD-er. 

Op de vraag wat hem aansprak in het raadslidmaatschap antwoordt hij: “Als raadslid ben je een van de toen nog 35 personen die mag meepraten en meebeslissen over wat er gebeurt in de stad. Je hebt echt invloed. Dat sprak me aan. Ondanks dat ik toen al 48 jaar was, heb ik in de jaren heel veel geleerd. En ik leer nog steeds! Ook de samenwerking in de fractie, dat gaf en geeft me nog steeds veel energie! Met een club gelijkgestemden discussiëren over hoe we de stad nog mooier kunnen maken, daar kan ik nog steeds enorm van genieten.”

Over de reden om te stoppen, zegt hij: “Ik heb er veel tijd in gestoken. Als raadslid, fractievoorzitter en vice-voorzitter van de raad. Want als ik iets doe dan wil ik het goed doen! Maar daardoor was ik wel bijna iedere avond weg van huis. Dat trekt soms best een wissel op je gezin. Toen ik in 2018 besloot om toch nog een periode door te gaan had mijn vrouw ook wel wat bedenkingen. Toch heeft ze me altijd door dik en dun gesteund. En daar ben ik haar ook echt dankbaar voor! Maar nu ben ik bijna 60, het is tijd om lekker te gaan genieten. Meer vrije tijd om samen met Karin te reizen. Bovendien staat er nu een hele nieuwe generatie. Een club hele kundige mensen aan wie ik het met een gerust hart durf over te laten. Ik heb echt veel vertrouwen in deze club VVD-kandidaten.”