VVD: ‘Lammetje terug, bouwen en financiën op orde’

Politiek
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

PURMEREND - Op 24 november zijn de gemeenteraadsverkiezingen in Purmerend en Beemster. “Belangrijke verkiezingen die iedere inwoner raken. Want het is de gemeenteraad die besluit of er meer parkeerplekken in de binnenstad moeten komen, waar en wanneer er wordt gebouwd en hoe hoog de lokale belasting is die u moet betalen. Daarom de oproep: ga stemmen! Stem VVD!”, laat de VVD weten.

Lammetje terug

De VVD is van mening dat bij een gastvrije, uitnodigende binnenstad voldoende parkeerruimte hoort. “Daarom moet er weer een parkeergarage op de Schapenmarkt komen. Eerst een tijdelijke, net als het Lammetje en dan op termijn een definitieve die onderdeel uitmaakt de ontwikkeling van die locatie.”

Bouwen

Er is een enorme woningnood. De VVD wil meer en sneller bouwen. “Bijvoorbeeld woontorens met sociale koop- en huurwoningen voor starters en eenpersoonshuishoudens in de Kom A7 naast het toekomstige hotel. Op die locatie kunnen we snel en goedkoop bouwen want de gemeente is eigenaar van die grond. Hoogbouw dus, maar niet in Beemster, dat blijft ons groene buitengebied. En bijzondere woonvormen, zoals een knarrenhof.”

Financiën

Een ander belangrijk punt uit het verkiezingsprogramma is de financiën. “Wij letten op de centen! Het is immers het geld van de belastingbetaler dat we uitgeven. Het is belangrijk om prioriteiten te durven stellen; we kunnen geld maar één keer uitgeven. De afgelopen periode is de schuldenlast van Purmerend met 50 miljoen euro (!) gestegen. Met de huidige rentestand is dat geen probleem. Maar als die rente stijgt (en dat gaat hij zeker doen) wie betaalt dan de rekening? De jeugd! Met die last willen wij hen niet opzadelen.”