Rijswijks magazine geeft mantelzorgers een gezicht

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

Het werk van mantelzorgers is onmisbaar en waardevol, maar niet altijd zichtbaar. Met een eigen magazine over mantelzorg brengen gemeente Rijswijk en Welzijn Rijswijk daar verandering in. In het blad staan niet alleen interviews met Rijswijkers die de zorg voor een zieke partner, ouder, kind of familielid op zich nemen. Ook worden er tips en adviezen gegeven. Het magazine is een aanvulling op de campagne Mantelzorg die de gemeente onlangs is gestart. Inwoners van Rijswijk kunnen het in de brievenbus verwachten. Het is ook op te halen, onder andere bij Welzijn Rijswijk.

Wethouder Johanna Besteman (Welzijn): ‘Zorgen voor een zieke partner, ouder, kind of familielid wordt vaak als vanzelfsprekend gezien. Terwijl het buitengewoon bijzonder is. Dit magazine draagt eraan bij om mantelzorg zichtbaarder te maken. Het is een mooi magazine geworden met waardevolle interviews. Ik hoop dat Rijswijkers het magazine lezen zodat duidelijk wordt dat soms alledaagse dingen toch ook mantelzorg kunnen zijn. Hier hebben we een mantelzorgtest voor ontwikkeld. Deze is ook te vinden in het magazine.’

‘Het is belangrijk ook goed voor jezelf te zorgen en de mantelzorgconsulenten van Welzijn Rijswijk kunnen hierbij helpen”, aldus directeur Miriam Bryson Welzijn Rijswijk. Mantelzorgers kunnen bij de consulenten terecht voor alle vormen van mantelzorgondersteuning, zoals hulp thuis, tijdelijke vervanging van de zorg of gewoon voor een goed gesprek. Inwoners met vragen over mantelzorg kunnen contact opnemen met ??n van de mantelzorgconsulenten via: tel. 070-7579200 of mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl.