Het rood-witte hart van Rob van Dommelen

Algemeen
Rob van Dommelen, het nieuwe hoofd jeugdopleiding bij Semper Altius
Rob van Dommelen, het nieuwe hoofd jeugdopleiding bij Semper Altius (Foto: RvD)

Sinds het begin van dit voetbalseizoen heeft Semper Altius een hoofd jeugdopleiding aangesteld in de persoon van Rob van Dommelen. In Rijswijk is Rob geen onbekende. Als jeugdige voetballer was hij in de jeugdselecties van RVV Rijswijk actief en later als hoofdtrainer van de zaterdagseniorenafdeling van dezelfde vereniging. Daarnaast was hij de man die hier een aantal jaren de schoolvoetbal- en vele straatvoetbaltoernooien organiseerde.

VELO

Door de fusie met RVC raakte Rob zijn clubgevoel kwijt en toen zijn zoon ging voetballen, kwam hij in Wateringen terecht bij VELO. Bij deze vereniging herkende hij veel overeenkomsten met zijn oude liefde. Zeventien jaar was Rob vervolgens actief bij de omnisportvereniging. Eerst als leider, vervolgens als trainer en de laatste jaren als lid van het jeugdbestuur en hoofd van de technische commissie. Zijn zwart-groene hart na 25 jaar RVV Rijswijk veranderde in het groen-rood van VELO.

Semper Altius

Nu is Rob een aantal maanden actief bij Semper Altius. Uiteraard geen onbekende vereniging voor hem, aangezien Rob in de Hoekpolder woont en zijn dochter er nog een aantal jaren heeft gevoetbald. Bovendien komt hij bij Semper Altius veel bekende mensen uit zijn actieve voetbalverleden tegen.

Het was jeugdvriend Peter Spruijt, die de Rijswijkse Voetbalschool leidt op het Sportpark Hoekpolder, die hem tussen neus en lippen meldde dat Semper Altius een sterke groei in de jeugd doormaakte door de toestroom van jeugdspelertjes vanuit Rijswijk Buiten. Met zijn ervaring om een grote jeugdopleiding te besturen en de wens van Rob om Hoofd Jeugdopleiding bij een vereniging te worden, was de match snel gemaakt. Snel schakelen door voorzitter Eelco Eijkman en technisch coördinator van de club, Jan-Willem Jonker, maakte Rob duidelijk dat hij bij de vereniging en hun plannen zijn ei zeker kwijt zou kunnen.

Plezier

Rob heeft als opdracht meegekregen om het jeugdplan uit te dragen, dit in de jeugdafdeling te verankeren, de trainers hierin te ondersteunen en een sfeer te creëren waardoor vanuit de jeugd spelers doorstromen naar de senioren. Met plezier in het spelletje als uitgangspunt, aangezien dat de Semper Altius-cultuur óók is.

Visie

Na eerst een aantal weken te hebben geobserveerd, zijn er gesprekken geweest met de trainers per leeftijdscategorie over welke kant de jeugd van Semper Altius op wil gaan. Het jeugdplan ‘Van baas over bal tot baas over tegenstander’, geeft helder aan op welke voetbalelementen getraind gaat worden om de spelers vertrouwd te maken met de bal en voldoende tactische bagage te geven om prestaties te leveren die bij hun kwaliteiten passen. Zo hebben alle jeugdtrainers van Semper Altius oefenstof aangereikt gekregen om trainingen te geven van warming-up tot aan de partijvorm, die speciaal gericht zijn op de betreffende leeftijd van de jeugdspelers.

Hart

Door de coronamaatregelen is het op dit moment even behelpen, maar Semper Altius ziet de toekomst rooskleurig tegemoet en Rob zegt met een glimlach dat zijn hart zomaar rood-wit kan worden.