Expositie ‘Gevederde vrienden’ Rogier d’Ailly

Algemeen
Fragment uit drukwerk Expositie
Fragment uit drukwerk Expositie (Foto: Galerie Arti-Shock)

We hebben in deze tijd van polarisatie, elkaar de maat nemen, anderen verantwoordelijk stellen voor ons eigen ongemak, misschien wel engelen nodig, die dit met nadruk niet doen. Voor de engelen die Rogier d’Ailly schildert gebruikt hij voorbeelden van stenen beelden zoals die op (meestal katholieke) begraafplaatsen in Zuid-Europa te vinden zijn, en vaak leunen ze zwaar tegen de kitsch aan. Daar houdt hij wel van, vooral om van kitsch dan weer iets echt ‘artistieks te maken’. Het is in die zin een post-modern een spel, een spel met betekenissen, met schijn en werkelijkheid, met voorbeelden en nabootsingen, dramatische en toch lichtvoetige beelden van dood en leven.

De tentoonstelling ‘Gevederde vrienden’ van Rogier d’Ailly wordt (verdeeld in tijdsblokken) geopend op zondag 23 januari 2022. (Belangstellenden voor een uitnodiging voor deze en volgende exposities kunnen zich aanmelden voor de mailinglijst via artishockrijswijk@gmail.com.)

Over Arti-Shock

Galerie Arti-Shock is gevestigd in Schoolstraat 26 in het gezellige centrum van Oud Rijswijk. De expositie is geopend van zondag 23 januari t/m donderdag 10 februari 2022 (woe/do/vrij 13-17u, za 11-16u, zo 14-17u). Toegang is gratis. Meer info: arti-shock-rijswijk.nl.

Fragment uit schilderij