Opschoondag 19 maart: Prik ook een propje mee!

Algemeen
Jong en oud kwam in actie tijdens de Opschoondag vorig jaar in Huis te Lande.
Jong en oud kwam in actie tijdens de Opschoondag vorig jaar in Huis te Lande. (Foto: BS)

Rijswijkers trekken er op zaterdag 19 maart weer massaal op uit om straten, parken, plantsoenen en slootkanten schoon te maken. Gewapend met prikstokken en vuilniszakken ruimen ze los slingerende rommel op. Steeds meer mensen sluiten zich aan bij de Zwerfafvalbrigade Rijswijk. Kom in actie en prik ook een propje mee!

Door Barbara Schilperoort

Blikjes, flesjes, plastic zakken, proppen papier, lege drinkpakken, noem maar op… Onze omgeving ligt vol met rommel. Dat is geen gezicht en slecht voor de natuur. Bovendien schadelijk, soms zelfs dodelijk voor dieren die afval eten of erin verstrikt raken. Daarom komen steeds meer mensen in actie. Alleen of in groepjes trekken ze erop uit om zwerfafval in hun straat, buurt en wijk op te ruimen. Tijdens de Opschoondag op zaterdag 19 maart aanstaande zijn er in heel Rijswijk opruimacties gepland. Sluit je aan of begin zelf een actie!

Zwerfafvalbrigade

De Zwerfafvalbrigade bestaat vier jaar. Inmiddels zijn al 175 Rijswijkers actief als zwerfafvalbrigadier. Wie ook wil meedoen kan terecht bij de Zwerfafvalbrigade. Voor meer informatie en voor spullen (prikkers, ringen voor vuilniszakken). Neem contact op met: zwerfafvalbrigade@kpnmail.com, óf meld je aan bij een van de bestaande initiatieven:

- Cromvliet wijkcromvliet@hotmail.com

- Huis te Lande wijkhuistelande@gmail.com

- De Strijp bewonersorganisatie@destrijp.net

- Het Kruisvaarderspark kruisvaarderspark@gmail.com

De gemeente kwam de volle vuilniszakken met al het verzamelde zwerfafval ophalen. (En zal dat dit jaar weer doen!)