Ga mee op zwerftocht door het Zwanenwater.
Ga mee op zwerftocht door het Zwanenwater. ((Foto: Margreet Frowijn))

Zwerftocht door het Zwanenwater

CALLANTSOOG - Ga mee op zwerftocht door het Zwanenwater. Dit kan zaterdag 27 april van 10.30 uur tot 16.30 uur. Laat je verrassen door de uitgestrekte en gevarieerde natuur van het Zwanenwater en bewonder de vele plant- en diersoorten die het natuurgebied rijk is.

Onder leiding van de boswachter maak je deze wandeling van ongeveer 5 uur. Je komt op bijzondere plekken en wandelt langs beide natuurlijke duinmeren van het Zwanenwater. Lunchen doe je met uitzicht op het Bokkeneiland waar een grote kolonie aalscholvers broedt.

Voor deze lange wandeling is geschikt schoeisel aan te raden. Vergeet ook niet om voldoende water en een lunch mee te nemen. Om deel te kunnen nemen aan de excursie is het noodzakelijk om vooraf aan de excursie een ticket te boeken via www.nm.nl/agenda-callantsoog. Voor vragen hierover kun je tijdens kantoor uren contact opnemen met de Ledenservice van Natuurmonumenten via 035-6559911.

Kosten voor de excursie bedragen 10 euro voor leden van Natuurmonumenten en 15 euro voor niet-leden. De wandeling gaat van start op Parkeerplaats Zwanenwater aan Zuidschinkeldijk 3a in Callantsoog.

Meer berichten