V.l.n.r.: Sigrid Schweizer, Co Wiskerke, Joke Kruit, Kirsha de Vries.
V.l.n.r.: Sigrid Schweizer, Co Wiskerke, Joke Kruit, Kirsha de Vries. ((Foto: gemeente Schagen))

Wethouder ontvangt poster Schager wijkenlopen

SCHAGEN - Wethouder Joke Kruit (sportzaken) is de eerste die vrijdag 12 april een poster ontving van de Schager wijkenlopen. Deze werd aangeboden door de organisatie; Co Wiskerke (TAS'82), Kirsha de Vries (Omring Thuiszorg) en Sigrid Schweitzer (Sportservice Schagen). Deze posters komen her en der in stad Schagen te hangen. Iedereen kan in mei en juni op maximaal vijf donderdagavonden meedoen aan dit evenement. Eén keer mag ook. Elke keer is de loop in een andere wijk in stad Schagen. De afstanden waaruit iedereen mag kiezen, zijn 2,5 kilometer (1 rondje), 5 kilometer (2 rondjes), 7.5 kilometer of 10 kilometer.

Wethouder Kruit juicht het toe dat er evenementen zijn als deze. "Omdat het laagdrempelig is," zegt zij. "Iedereen kan meedoen. Ook als je niet vaak hardloopt en graag meer wilt bewegen, is dit een goed begin." Ook wandelen is mogelijk bij de Schager wijkenloop. Voor wandelaars is de maximale afstand 2 rondjes: 5 kilometer. Daarnaast geeft de wethouder aan dat de wijkenlopen zijn bedoeld om de saamhorigheid in de wijk te vergroten. "Het past ook in de actie Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en is goed voor jong en oud."

De eerste wijkenloop is donderdag 9 mei, in wijk Groeneweg. De start is om 19.30 uur, inschrijving begint om 18.30 uur, bij de Rugby club RUSH (Wilgenlaan, achter de parkeerplaats). Elke startplek heeft toiletten, kleedruimte en douches. Donderdag 16 mei is de loop in wijk Hoep Noord/Zuid, start bij het Clusius aan de Boomgaard 9. Deze keer met de wijkvereniging Hoep Zuid die dit jaar 20 jaar bestaat. Donderdag 30 mei in Centrum, start bij Regius Oranjelaan, via Hofstraat. Donderdag 6 juni wijk Waldervaart met start bij zwembad de Wiel en de laatste is donderdag 13 juni in wijk Muggenburg met start bij atletiekbaan van TAS'82 (Trambaan, achter de Spartahal). Inschrijven en start telkens om 18.30 en 19.30 uur. Meedoen kost €2,50 per keer, jeugd tot en met 17 jaar gratis. Wie alle vijf lopen doet, kan een stempelkaart kopen voor € 10,-. Op de laatste avond kunnen ook bedrijven en organisaties meedoen met een team (estafette)deelnemers. Op die avond is er ook de steppenrace.

Zie voor meer informatie: www.tas82.nl.

Meer berichten