Nieuw artikel

Uit
Heleen Homburg - Dansende duinen
Heleen Homburg - Dansende duinen (Foto: aangeleverd)

Concert met duinwandeling in Schoorlse Duinen

SCHOORL – Zangeres Heleen van den Hombergh en meesterpianist Bert van den Brink geven zaterdag 22 juni om 16.30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen een bijzonder concert: een ode aan de kracht en rijke geschiedenis van Schoorlse Duinen. Na afloop is er een belevingswandeling door het gebied onder begeleiding van een natuurgids van Staatsbosbeheer.

Jazzy songs met theatrale zeggingskracht zijn geïnspireerd door de Schoorlse Duinen en andere krachtige watergebieden. In Heleen's muziek wordt de rijke geschiedenis van strijd en symbiose tussen mens en natuur bezongen.

Heleen van den Hombergh is zangeres, songwriter en natuurbeschermer. Die passies en professies combineert ze graag. Haar laatste album Blue Lifeblood is geheel gevuld met songs over kwetsbare en krachtige waterplekken, van verstilde meren tot woeste watervallen, gemaakt tijdens haar reizen naar diverse uithoeken van de wereld. Met dat programma toerde ze dit seizoen door Nederland, samen met de subtiele -en soms overdonderende- begeleider Bert van den Brink op piano.

Haar stukken, geïnspireerd door de zee, staan 22 juni centraal. Zoals Dunes Dance, een gepassioneerde ode aan de indrukwekkende kracht en rijke geschiedenis van de Schoorlse Duinen. De natuurbelevingswandeling wordt begeleid door een Schoorlse Duinengids en volgt direct op het concert. Kosten: € 15,00 uur (concert en wandeling). Opgeven kan via www.staatsbosbeheer.nl/concertschoorl

Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1. Toegang is gratis. Tel.: 072-509 33 52 Betaald parkeren van 10.00-19.00 uur.