Opbrengst reacties kruising Beethovenlaan

Ingezonden
Situatieschets nieuwe verkeerssituatie
Situatieschets nieuwe verkeerssituatie (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Op de schriftelijke oproep aan omwonenden en de uitnodiging op de website van gemeente Schagen om vooral mee te denken over het voorstel om de kruising Beethovenlaan-Christoffelhof en Frans Halsstraat aan te passen, heeft de gemeente Schagen 42 reacties ontvangen. 26 vonden het voorstel een prima idee, 11 vinden het geen verbetering en 7 vinden het een slecht idee. Naar alle reacties is serieus gekeken. Ze geven de gemeente geen aanleiding het oorspronkelijke voorstel aan te passen.

Wethouder Hans Heddes legt uit: "Fijn om te zien dat het ontwerp van onze verkeersdeskundige door de meerderheid van de mensen gedragen wordt. Wat wij in theorie en op basis van alle kennis bedenken, wil niet altijd door de gebruikers als goed worden ervaren. Natuurlijk blijft het zoals met alle verkeersaanpassingen belangrijk dat we afhankelijk blijven van het gedrag van de verkeersdeelnemers. Hard rijden en geen voorrang verlenen zorgen ervoor dat mensen altijd moeten blijven opletten. Ook bij deze kruising."

Aanpassingen

Gemeente Schagen gaat nu voorbereidingen treffen om de aanpassingen uit te voeren. Voordat zij kan beginnen moet er nog wel een verkeersbesluit worden genomen. Zodra de werkzaamheden starten, zorgt zij dat omwonenden tijdig worden geïnformeerd.