Uitmarkt sfeerbeeld overdag
Uitmarkt sfeerbeeld overdag ((Foto: aangeleverd))

Vijfde UITmarkt vol sfeer en beleving

SCHAGEN – Zondag 1 september (11.50-21 uur) vormt zich weer een weldadige culturele oase in en rond het Scagon. De Schager UITmarkt beleeft haar eerste lustrum. Rijp en groen: het wordt een kleurrijk voorproefje van het beste, dat de creatieve Noordkop in petto heeft.

Zijlstra en Harmonie

Als altijd is de fruitmand rijk beladen. Met muziek in velerlei maten, met dans, ballet, film en toneel. Op niet minder dan vier podia komt de dynamiek je tegemoet. In het Scagon, op de westgevel van Markt18 en op het ponton in de Slotgracht, terwijl de Ridderzaal van het Slot dé plek is voor een uitgekiend klassiek programma. Inmiddels ontwikkelt de Schager bibliotheek met leuke ideeën zich steeds meer tot het vijfde platform in het veelzijdige evenement.

Breed gedragen evenement

De UITmarkt stond en staat open voor organisaties uit de hele regio. Fanfare Samen Voorwaarts, Vaart de band, Thalia, De Toekomst, Popkoor 't Zand, VVO Dirkshorn en De Laatste Druppel (Petten) vormen het levende bewijs van een breed gedragen evenement, dat voor een ieder gratis toegankelijk is.

Smakelijke amuses

Nadat vele culturele clubs overdag rijkelijk hebben getrakteerd op smakelijke amuses, die gaande het seizoen zullen uitgroeien tot rijke maaltijden, staat het Cultuurplein in de avonduren in het teken van beleving en van swingende muziek, met vette knipogen naar de hits van de vorige eeuw. Waarbij de buffetten op het plein de inwendige mens in de stemming brengen voor rijke, romantische melodieën.

Avondshow

Jan Kühne en Small Buzz openen even na zessen de avondshow. Rond de klok van zeven is het muzikale woord aan Niedorps Fanfare. Als de zon haar pluimen verliest en daarmee de sfeer op het plein nog maar eens een extra dimensie geeft, verschijnt veelzijdig musicus Jeroen Zijlstra op het podium. De Wieringer sound klinkt ook in Schagen welluidend. Als vanzelfsprekend is het laatste woord dit jaar aan de jubilerende Schagens Harmonie. Het oudste muziekgezelschap boven het Noordzeekanaal is 150 jaar oud. En zoals je mag verwachten van een groep van die leeftijd: het gaat swingen!

Meer berichten