Baasje Gezocht

Voor konijn Vlekkie is, net als voor Peter, nog geen nieuw baasje gevonden.

Konijnen op herhaling

Toch weer in de herhaling voor konijnen. Deze keer zijn konijn Lot en haar dochter aan de beurt.

Lot werd alweer een flink aantal weken geleden zwervend aangetroffen in Middenmeer. Helaas heeft een eigenaar zich niet meer gemeld. In de DierenOpvang bleek dat Lot drachtig was. Ze beviel 27 april van maar liefst 7 kleintjes.

Lamprei

In de konijnenwereld heet een babykonijn een "lamprei". Alle ukkies groeiden goed. In hun 10e week zijn de rammetjes gescheiden van de voedsters. Het bleken uiteindelijk zes rammetjes te zijn en één voedster.


Het jongedametje mocht samenblijven met mama Lot en het is de bedoeling dat ze samen geadopteerd worden. Misschien heeft iemand nog een leuk alleenstaand en gecastreerd rammetje en uiteraard een ruim hok waar deze dames mogen komen wonen?

Gecastreerd

De zes jonge rammen worden begin augustus gecastreerd en mogen dan naar een nieuwe plek. Voor de zekerheid wordt er vanuit de DierenOpvang altijd geadviseerd om een gecastreerd rammetje, ongeveer vier weken na de castratie, pas te koppelen met een voedster. Dan is het echt veilig en komt er geen nageslacht.

Meer weten of kennis komen maken? Neem dan even contact op met de DierenOpvang DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon. 0224-551818 of via www.dierenasiel-schagen.nl.

Meer berichten