Zwerftocht door het  zwanenwater.
Zwerftocht door het zwanenwater. ((Foto: aangeleverd).)

Zwerftocht

CALLANTSOOG - Een wandeling voor de echte liefhebber. Laat je verrassen door de uitgestrekte en gevarieerde natuur van het Zwanenwater en bewonder de vele plant- en diersoorten die het Zwanenwater rijk is. Een lange wandeling langs de mooiste plekken van dit natuurgebied. Zaterdag 17 augustus, van 10.30 uur tot 16.30 uur.

Onder leiding van de boswachter deze wandeling maken. Duur: ongeveer 5 uur. De deelnemers komen op bijzondere plekken en wandelen langs beide natuurlijke duinmeren van het Zwanenwater. Lunchen met uitzicht op het Bokkeneiland waar een grote kolonie aalscholvers broedt. Voor deze lange wandeling is geschikt schoeisel aan te raden. Vergeet ook niet om voldoende water en een lunch mee te nemen. Om deel te kunnen nemen aan de excursie is het noodzakelijk om vooraf aan de excursie een ticket te boeken via de website www.nm.nl/agenda-callantsoog. Voor vragen hierover kunnen belangstellenden tijdens kantooruren contact opnemen met de Ledenservice van Natuurmonumenten via 035-655 99 11. Kosten voor de excursie bedragen 10 euro voor leden van Natuurmonumenten en 15 euro voor niet-leden. Startpunt: Parkeerplaats Zwanenwater, Zuidschinkeldijk 3a, Callantsoog.

Over het Zwanenwater

Het Zwanenwater bij Callantsoog is een groot natuurgebied in topconditie. Voor veel zeldzame planten en dieren biedt het Zwanenwater de ideale leefomstandigheden. De twee grootste natuurlijke duinmeren van West-Europa liggen er verscholen. Natuurmonumenten beheerd dit gebied met grote zorg. Dat zou niet lukken zonder de inzet van vrijwilligers. Door het Zwanenwater lopen twee wandelroutes. Meer informatie is te vinden op www.natuurmonumenten.nl/zwanenwater.

Meer berichten